vineri, 31 martie 2017

PARADA CUTIA MISTERELOR - EPISODUL 36




Luna aceasta am fost gazda Provocării Cutia misterelor. În martie 2017 s-a scris episodul cu numărul 36. Da, proiectul pornește de azi spre 4 ani.  La mulți ani, măi Cutie, să ne trăiești!

31 martie 2017 îi/fu ultima zi de muncă la locul în care am aterizat în 2008. Sunt vraiște cu nervii, viața, casa. Să desenez bucuria pe care mi-o născut-o Provocarea în cei 3 ani mi-i imposibil amu. Parcă-s clovnu ăla de are spoit un zâmbet larg pe moacă și care iscă lacrimi de jale, nu hohote de râs.


Lista aniversară misterioasă de martie o cuprins:

                                                                Migdale, nuci, alune
                                                                            Ouă
                                    Produse lactate: smântână, brânză, lapte și ce-am mai uitat
                                                                          Dovleac
                                              Pișcoturi de șampanie, biscuiți, foi de napolitane
                                                                        Ciocolată
                                                                          Lichior
                                              CAFEA - ingredientul obligatoriu, deci vedetă


  • Prima propunere sosită,  expediată de  Margareta Cismasiu, fu TORT ANIVERSAR, ACI rețeta. O combinație de mascarpone, cafea, nuci, caramel, ce o garantat startul delicios al paradei festive.  La mulți ani, soțu lu' Marga! 



  • Apoi o trimis Cristina Iuliana Pana TIRAMISU CU DULCEAȚĂ DE DOVLEAC ȘI JELEU DE CAFEA. În pahar de ăla de mă minunam io când îl vedeam la Auchan de câtă șampanie o încape în el. Tiramisu și cafea nu-s pe lista mea de preferințe decât pe la coadă, dară rețeta asta-i musai de-ncercat. ACI propunerea pe îndelete. Doamnă, iartă-mă c-am reacționat ca o ciubotă la mesajul cu telefonul! Al meu îi sus în sertărașul  ăla  de scrie pe el CONTACT.




  • Anca Roman o gândit BRIOȘE CU DOVLECEL ȘI CAFEA,  ASTEA. Și  m-am bucurat că perechea dovleac - cafea o mai câștigat un fan. Pentru că am văzut în fotografiile Ancăi lavandă, sper să apară și gazda care să ne oblige s-o testăm. Am de 2 ani de la Cerasela un pachet sigilat încă. Mulțumesc, Ancuța!



  • Tot Anca a ajuns aproape de închidere c-o prăjitură la metru, cum le zic io la astea cât tava mare a cuptorului. Se numește PRĂJITURĂ CU CAFEA ȘI CREMĂ DE MASCARPONE, ACI e. Mi-o amintit că am o restanță cu Marlenka de vro 5 ani, de pe când ratam deserturi și la o pensiune, nu doar în bucătăria mov d-acasă.

Cele 3 daruri zambetane pentru 3 ani misterioși au fost combinații de cremă de unt și cafea cu jeleu de dovleac, iară în ordinea numerelor de pe farfurie sunt :
  • turnulețe, ASTEA, între timp am aflat că se numesc ceva cu V, dar am și uitat pân să scriu. Nu vrea scrisu ăsta să fie negru!
  • ruladă, ACI
  • minitort, ĂSTA


Pentru că parcă văzusem pe undeva că Marga se aniversează în aprilie, îi predau ștafeta ș-o cocoț pe piedestalul de gazdă misterioasă. Și dacă i-am reținut greșit data nașterii, tot pe ea o propun. Pentru mine aprilie e ultimul episod din bucătăria mov, mi-l doresc special, apoi voi fi probabil  primul om de la Cutia misterelor care va trimite propuneri de pe drumuri. 
  
La mulți ani, măi Cutia misterelor! La mulți ani, Cera! Sper să revii, nu amuș, când se poate, undeva pe când vom sufla în lumânarea celor 7 ani de acasă. 
Mulțumesc fetelor care au făcut parte din proiect în cele 36 de episoade și le sunt recunoscătoare celor care n-au dat bir cu fugiții încă.

Hai, liberare!

Actualizare 01,04,2017
  • A ajuns la Cutia misterelor înghețată. Este de la Laura Maria Din, de AICI. Mulțumesc mult, Laura! Chiar înghețata nu merita să lipsească de la paradă. 

2 comentarii:

  1. Wowww, esti punctuala precum orolgiul ;) La multi ani Cutia Misterelor! Minunat proiect! ;) cum spuneam mai am ceva pe drum ;) O parada minunată, plină de cafea și dovleac ;) :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, mulțumesc, hai treacă de la mine încă un mulțumesc! :)

      Ștergere