Pentru Maria ce îs, pe 8 septembrie am pregătit vr'o 6 reţete dulci, toate le-am pierdut în aparatul foto, cum am găsit în frigider 2 bomboane cu ness, cele albe şi una cu vişine din vişinată, cea cu ciocolată neagră, le-am făcut altă şedinţă foto, din care nu s-au salvat decât astea:)
Pe cele cu vişine încerc să le repet, aşa că le scriu p'astea albe.
Tehnica este cea de la bomboanele cu şerbet, pentru 15 bomboane:
1.- răzuit ciocolata în pungă (50 gr ciocolată albă Primola) şi pus la topit în apă încălzită
2.- turnat în hârtiile pentru bomboane ciocolată topită cu punga decupată la colţ şi întins strat subţire cu linguriţa
3.- cât pregătim umplutura lăsăm cofrajele la întărit
Umplutura tot pentru 15 bomboane, aproximativ 100 gr:
- 50 gr ciocolată cappuccino
- 3 linguriţe de ness
- 3 linguri nucă măcinată
- 50 gr frişcă lichidă
- 1 gr gelatină
Topim ciocolata cu frişca pe aburi, adaugăm celelalte toate şi omogenizăm.
Umplem cofrajele cu cremă şi lăsăm iară la întărit;
Pentru decorare fie mai topim ciocolată (50 gr) şi punem capace peste umplutura întărită, fie doar desenăm cu ciocolată (cum e la mine jumătatea de bomboană)
L.E. Am mai recuperat una din prima serie de cherdute:)
Delicioaseee...
RăspundețiȘtergereBun revenit, Gina, domniţă a florilor!
RăspundețiȘtergere