Aperitivele acestea sunt de post şi au păcatul că sunt delicioase, ceea ce-n mintea mea naşte oarece incompatibilitate între cele două.
Amu’ păcatu’ mărturisit să-l înfăptuim!
Este nevoie de:
- un pachet foietaj – 500 gr.
- 4 cartofi medii fierţi şi pasaţi
- 1 ceapă călită, eu am avut şi câteva fire de ceapă verde
- o mână de urzici, le-am opărit cu zeama de la cartofii fierţi şi apoi călit câteva secunde
- o mână de ciuperci, tăiate cuburi si călite
- mărar verde tăiat mărunt
- piper, oregano
Eu am pregătit jumătate din aluat cu urzici, cartofi, mărar,ceapă, condimente, cealaltă jumătate cu umplutura din cartofi, ciuperci, mărar, ceapă.
Pozele spun ce am mai făcut:
La final le-am legat cu sfoară de bucătărie şi le-am lăsat în aragazul cel nou la copt peste un ceas (când într-un sfert de oră cel mult la foc tare teoretic sunt gata).
Atenţie că ele cresc mult în volum la copt!
Cred că sunt printre puţinele variante ale foietajului care-mi plac consumate reci, de data aceasta cu multă salată verde alături şi roşii proaspete.
Cândva, în viaţa cealaltă, plăcintele umplute cu piure de cartofi erau o delicatesă. Dar au trecut deja zece ani de când prietena mea rusoaică răsfaţă cu ele un cartier nemţesc şi nu un etaj trei dintr-un cămin de fete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu