luni, 25 iunie 2012

Îngheţată de post cu halva

 În postul Paştelui, am umplut cornete  cu cremă de halva, amu văd că n-au mai ajuns p' aci, era ceva cu lapte de soia, margarină (nu daţi cu pietre, chiar îmi place în prăjituri!) şi halva.
După cele 7 zile de Ohsawa mi-am ostoit poftele dulci tot cu un fel de cremă d' aia, dar modificată conform experienţei grăunţoase.
Pe lângă turtiţele din mei, cel mai mult mi-a plăcut laptele, fie că-l obţineam din grâu, fie din orez!
Am pornit cu:
* 175 gr baton halva, ceva rusesc ca o ciocolată de casă, foarte cremos şi tare bun!
* 75 gr orez integral măcinat făină
* o mănă curmale
* 400 ml apă
În capul meu, la pornire, aveam un sos de curmale peste îngheţată, după 5 minute uitasem ce aveam în cap şi turnam două linguri de cacao peste îngheţată, moment din care sosul nu-şi mai avea rostul.

Reiau
- boabele de orez date prin râşniţă şi necernute le-am fiert cu apa, foarte puţin, poate şi pentru că orezul integral era rămas de la Ohsawa când îl foloseam după o noapte de înmuiere; în laptele acesta îngroşat am pus la topit halva şi pentru că nu mi-o plăcut culoarea deschisă am adăugat şi două linguri de cacao, moment în care n-am mai avut ce face cu mâna de curmale pusă la înmuiat în esenţă de rom decât să o adăug compoziţiei.
- după răcire am blendurit-o puţin ş-am pus-o la congelator.
Eu am lăsat-o la congelator o noapte, apoi are nevoie de câteva minute de căldură pentru a putea fi consumată. Foarte bine era de aveam foi de napolitane s-o păjituresc, dar n-am avut!
Mare surpriză fu pentru mine îngheţata aceasta, probabil cu lapte or smântână este o cremoasă minunată, nu că nu şade bine-n laptele de orez!

2 comentarii:

  1. Daca-i inghetata,atunci mie imi place foooooarte mult.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiuuuuuuuuuuuu, DiaMar! Era musai sa gasesc un echivalent postos la minunile inghetate din bucataria ta!

    RăspundețiȘtergere