miercuri, 18 mai 2011

Tort Steaua        Pentru domnul Tata lu' Bebe mi-am dorit un tort bust pornind de la experienţa de anul trecut, cand mi-a mancat sanii domniţei în secunda doi, poate pe motivul acesta sau altele de nevastă, doamna Mama lu' Bebe a dat verdict de idee vulgară şi nici n-o vrut să audă de aşa creaţie aniversară. Si eu care de un an visam cum voi face corsetul cu danteluţe fine peste sani plini a trebuit să-mi limitez talentele la o amărată de minge şi aia dezumflată.        Tortul este amandina, reteta Lissei la dublu, asta pentru că sărbătoritului îi plac doar torturile dulci, însiropate, untoase. Nu am mai facut poze, toate torturile amandina postate pe net sunt identice.Dacă n-am poze intermediare la el, am poveste cu zambete!

Bebe are un mare interes pentru lucrările mele:
- Ce faci, Maria?
- Fac struguri pentru tortul lu' tatae! 

La două secunde după ce eu vorbisem cu tata şi-l anunţasem grav că nu pot ajunge acasă pentru ziua lui:
- Tataeeeeee, Maria face tort cu struguri ţie! 

Aşa că, prin prisma eşecului surprizei tortului butoi, am aplicat altă strategie: 
- Ce faci, Maria? 
- Fac o minge pentru tortul lu' tata! Să nu-i spui, e o surpriză pentru ziua lui!

La două secunde după ce eu am închis telefonul cu liniştea secretului păstrat cu sfinţenie: 
- Tata, Maria face minge secretă ţie! 

Despre cum am încercat apoi să desenez unui copil de 3 ani ce înseamnă secretul va trebui să scriu în zambete o alta poveste. De la un adult n-aş fi avut pretenţiile astea, dar lui i le-am impus! 

     Uneori, cand mă apucă deznădejdea că după un an de tortuleală nu-s în stare să progresez, se întamplă secunde de născut bucurii uriaşe care-mi înalţă iară dorinţe năruite. Cel mai bine emoţia de a birui lacrimi, pe care a avut-o sărbătoritul la primirea tortului, cred că e sintetizata în: "E musai să vii să vezi ce surprizăăăăăăăă mi-a facut, dacă nu vii nu mai vorbesc cu tine niciodată!" Nu, nu e vorba de Bebe care-şi sună un coleg de lopaţică la nisip, ci de un barbat care are în fişa postului scanarea celor mai crunte accidente de maşină şi teribile morţti. 

Minusuri: 
- steaua de pe emblema trebuia cu 5 colţuri, am aflat după! 
- mingea dezumflată pentru că mi-o fost lene să mai pun un biscuite în salamul cu biscuiţi de la bază;
- pentagoane şi hexagoane total iregulate şi inegale, dar nu ştiu care le e secretul să iasă perfecte! 

Plusuri: 
- pentru că nu mănanc ou crud, am reţineri faţă de cremele acestea cu gălbenuşuri şi albuşuri pe aburi, dar dincolo de asta sunt delicioase! 
- am avut două pachete de unt diferite, ambele cu 85% grăsime; una dintre creme s-a tăiat, în disperare de cauză am dres-o cu o ciocolată topită, a fost perfectă! 
- pentru că le transport pe distanţe  mari, evit de-i posibil să le acopăr cu pasta de zahăr (face 
condens), dar şi aşa la 24x24 a avut aproape 3 kg. La mulţi ani, V.! Imi dai voie să fac un bust cu tzatze pentru bebe, nu mă descurc să- i reuşesc tortul cu Tom&Jerry?!
L.E. Cum se decorează o minge

Un comentariu: