Văzusem pe culinar frumuseţi d’astea, da’ am presupus că-s tare complicate şi n-am mai fost atentă la ”fabricarea”lor.
Căutând însă de Paşte reţete de ouă din ciocolată am găsit la Lissa paşii deloc grei.
Eu le-am făcut fără carne, regula casei, puteam adăuga şi alte legume (ardei roşu, mazăre) pentru o mai largă variaţie coloristică, da’ cum n-am avut mare încredere că le voi reuşi din prima am respectat principiul cât mai puţine pagube colaterale.
Lissa spune că nu pot fi folosite ulterior conţinuturile în reţete la care se cer separate albuşurile de gălbenuşuri. Poate a fost doar norocul meu, dar eu le-am spart bine capătul mai plat şi de acolo oul a curs întreg, apoi l-am separat deloc greu pentru rulada de la tortul cu nesquik . Am spălat bine cojile, nu le-am lăsat la uscat.
Am pregătit supa de legume exact ca la piftia de pleurotus, când era încă fierbinte i-am adăugat o lingură de unt, spre răcire i-am adăugat şi usturoi , am strecurat-o, apoi gelatina topită şi gata. Am pus supă in jumătate de ou, am adăugat legumele(boabe de porumb, frunze de mărar, bucăţi de champinioane coapte, cuburi de morcov fiert).
Am început cu lichid doar în jumătate de ou pentru că toate legumele se duceau in jos, n-am avut însă vreme să aştept să se inchege bine şi să le completez atunci cu supă, într-un final s-au cam dat toate la fund:)
Când au fost închegate, eu le-am băgat în frigider ca să le zoresc, apoi închegate bine fiind le-am curăţat cu mare grijă, asta teoretic, practic le-am curăţat in mare viteză şi cam au fost ciupite, iară pe alocuri vârful fiind doar din boabe de porumb a picat cu totul. Dar pentru că în paralel am pregătit pe aceleaşi baze ouăle din ciocolată, pe care nu le-am mai putut scoate din coajă, aspicul a arătat perfect în comparaţie cu ele:)
Pentru reuşită sigură nu e nevoie decât de puţină atenţie, cu pasca în cuptor şi sarmalele pe foc fu mai greu niţel.
O postez doar să intăresc că nu-i absolut nimic complicat la ele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu