luni, 6 martie 2017

Foietaj cu ciocolată



La prăjitura din urmă raportam bilanțul unei sâmbete aproape dezastru, în care, printre multe altele, ratasem un blat foietaj pentru o prăjitură de post. De la încercarea aceea eșuată am salvat ideea de azi.

N-am știut cum să le botez altfel pe îmbulinatele astea, care-s atât de simple că și rețetă mai că n-au.

Am cumpărat de la Auchan aluat foietaj la cutie. Foile sunt decupate sub formă de pătrat cu latura de 10 centimetri din fabrică. Le-am tăiat pe diagonală pentru triunghiuri. 


INGREDIENTE
- aluat foietaj la temperatura camerei
- picături de ciocolată, le-am găsit la Kaufland, în altă parte nu le-am mai văzut până acum

FACEREA
  1. Ziceam c-o fost pătrat foietajul și l-am tăiat pe diagonală în triunghiuri. 
  2. L-am așezat în tava de copt, făr să folosesc hârtie, nu se lipește la copt, are grăsime cu caru.
  3. Am așezat picăturile de ciocolată pe fiecare bucată. Unele dintre triunghiuri le-am pensulit înainte ușor cu apă, au arătat după coacere identic cu cele neumezite .
  4. Le-am copt la 200 de grade Celsius 15-20 minute în minicuptorul electric .

CE-MI PLACE, CE NU PREA
  • Calde sunt delicioase, reci mai puțin (cam ca toate produsele din foietaj);
  • Aluatul acesta nu a crescut precum nebunul de la Cutia misterelor care o atins 10 centimetri înălțime;
  • Le-am încercat și cu ciocolată de post tăiată mărunt, ciocolata se arde la copt. La fel și de-s unse cu dulceață, se ard;
  • Le-am mai testat simple,  cu zahăr tos presărat înainte de coacere. Sunt gustoase calde, după răcire zahărul caramelizează;
  • Au nevoie de mai multe arome, probabil un sirop cu care să fie unse calde, după coacere, ar reuși asta;
  • Mie mi-au salvat vizita neașteptată a unei prietene. Checurile eșuaseră de vro 3 ori, sosul caramel pentru mărțișoare nu era gata;
  • Cele rămase le-am mâncat la micul dejun cu lapte cald. Cică de ce am cele mai multe kile din toate timpurile. Păi, unul dintre motive n-o fi, Mărie, ciocolata de la micul dejun, checul ratat la masă principală și prăjitura eșuată la cină?!
  • Ca variantă de post este interesantă, oricum e limitat stocul dulcegăriilor făr de carne-brânză-ouă. Ca soluție pentru un desert de dulce, recomand alte rețete.  

2 comentarii:

  1. Pe mine m-a uimit faptul ca pot face din aluatul asta rulouri, pe care apoi le pot umple cu budinca sau frisca :D Ies tare faine si bune ♥ L-am mai folosit la un aperitiv tare simpatic cu salam, praz, cascaval, ciuperci si ceva seminte (pe blog apare sub denumirea de Foietaj aperitiv), la o rulada (dezrulata :D) cu ficatei si cascaval, la pateuri cu telemea si ceapa verde, la mini-pizza rapida, la saleuri si cam atat. Imi propusesem la un moment dat sa fac ceva cornulete cu rahat, merdenele si minciunele, dar pana acum nu am reusit. Nu este insa timpul trecut :D
    E bun la casa omulu un aluat din asta pentru ca te scoate din multe :D Este versatil si ai nevoie doar de imaginatie ca sa impresionezi orice mesean cu el :D

    PS Cred ca merge pus si pe mini caserole cu supa crema sau ciulama in ele. Un pic date la cuptor.... O nebunie ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce idee grozavă cu rulourile, chiar azi le pregăteam pe forme pentru Olx, retragem! Eu nu prea îl folosesc, îmi place doar cald și tre să mănânc tot atunci și nici nu m-aș deranja pentru a coace doar puțin. O să caut foietajul ăla, nu mi-l amintesc aperitiv, adun rețete sărate pentru anu ăsta.

      Ștergere