sâmbătă, 17 decembrie 2016

Despre lucrurile simple (19) - Rețete ca la mama acasă

Prăjitură cu banane



Se ia  un borcan și  sub capacul lui  se depozitează  pe bilețele toate fericirile anului.  Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta.
Ia să mai completez c-o liniuță planul lui 2016 - exerciții de echilibru:  a se identifica cel puțin o fericire în 7 zile curgătoare! 
__________________
Într-una dintre zilele cu vacanța  din urmă, o lăsat tati ca misiune pentru băiețelul lumină citirea de povești. Cu muci, tuse, frisoane și tot arsenalul lui madam Gripă în parohia mea aveam chef de plăcinte. Mă tot perpeleam cum să-mpac sarcina poveștilor cu pohta . Ș-am dibuit răspunsul care nu doar că o salvat dimineața aceea, dar e poate cel mai prețios dintre bilețelele colecției cu fericiri.

- A., hai,  să citim rețete de plăcinte! Vrei?! 
Astfel a ajuns băiețelul pe blogul rețetelor ca la mama, unde după plăcinta cu foi cumpărate a jinduit la pulpe cu iaurt, apoi la să vedem și plăjitula asta.

Cu ce se juca băiețelul pe-nserat, la multe ceasuri după lectura de dimineață?  Verifica rețetele sale proprii și personale avem aldei pentlu ea? nici loșii nu avem?! tlebe cumpălate!

Prăjitură cu ardei iuți


După două comentarii de genul A., mie nu-mi plac ardeii iuți, nici nu m-aș atinge de ei! o cotit-o pe ardei dulci, ceea ce m-o topit mai mult decât boala.

Prăjitură cu ardei dulci

Sper că se observă lesne:
- unitățile de măsură: Kg sau KL sau K9 or Ka n-am verificat la sursă, dar presupun că e vorba de kilogram în toate cazurile; 3 lingurițe de ceapă, 1 linguriță de banane sunt preferatele mele împreună cu cele 4 kilograme  foi de parjitură. 
A., în teorie,   scrie cu litere mari, de tipar ceea ce încă nu a învățat la școală a scrie mic,  de mână.
metoda de gătire și timpii. Amuzant fu că scrise alagaz, exact cum pronunță, apoi la corectare se auzeau tot de alde deci, nu alagaz!  Aha, alagaz!
- deja categoria rețetă ca la mama nu mai era ofertantă ș-o trecut la următorul nivel rețetă ca la fermă.

Din păcate pentru finalul poveștii n-am avut în casă ingredientele necesare, mi-ar fi plăcut mult  să așez o juma de sac de usturoi pe aragaz timp de 3 minute și A. să mă dumirească ce descântec îl însoțește pân se transformă-n prăjitură.

*
( De sunteți în căutare de noi variante pentru gătit puiul vă recomand rețeta doamnei Laura Laurențiu,   pulpe la cuptor marinate în iaurt, ASTA.  Eu făr de gust pe motiv de răceli am scăpat prea multă lămâie în sos, dar tot o avut un succes răsunător). 

**
Niță,  să fii sănătos să-ți împlinești toate închipuirile și să-mi mai sponsorizezi și mie fericiri! La mulți ani, frate-miu!
_______________________

2 comentarii:

  1. Uite viitorul chef unde se ascundea! :D Mie imi plac mult retetele ♥♥♥ Le-as incerca pe toate, ca doar daca vin de la sursa sigura inseamna ca sunt infailibile :D Imi place mult combinatia de banane cu ardei iuti, mai ales cand se foloseste doar o lingurita de banane la 6 kg de orez :D
    Sa traiesti mai prichindel si de-o fi sa ajungi bucatar sa stii ca eu sunt primul , adica al doilea tau fan :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa, Crisa, declară deschisă lista fanilor! Presimt că urmează continuări spectaculoase, să ne rezervăm locuri în față :))))

      Ștergere