miercuri, 28 decembrie 2016

Biscuiți cu marțipan decorați de iarnă


Sau episodul douăzeci al biscuiților cu marțipan. N-or fi douăzeci, dar tot e rețeta cu cele mai multe versiuni pe Zambetania. Încă de la prima facere, din decembrie 2012, mi-am dorit să-i decorez de iarnă. N-o fost niciodată timp, nici anu ăsta, dar erau pentru dăruit unui om drag (regăsit după foarte mulți ani) și cumva am mai adunat o brumă de energie și pentru ei. O fost truda naibi cu pasta de marshmallow pentru decorare, am abandonat-o după 5 biscuiți și două ceasuri. Restul biscuiților sunt decorați cu pastă de zahăr. Pentru aplicații am folosit bomboane găsite la Lidl cu 3 lei. Sunt minunate!  Și cutiile tot de acolo le-am cumpărat. Inițial am zis că-s scumpe, parcă 30 de lei 3 bucăți. Apoi când m-am dumirit că mi-s necesare n-am mai găsit decât 2 modele, cele mai urâte. După ce le-am umplut cu decorații, parcă nici n-au mai fost așa de nefrumoase. 

Pentru prima dată n-am mai obținut biscuiți moi, ci unii tari. I-am dăruit cu bilețelul comestibili pe propria răspundere. Nu am idee ce am greșit. De ar fi fost vreme i-aș fi refăcut. N-o fost. Azi îi reîncerc pentru oameni noi, am și emoții ce va mai fi de astă dată. 

Rețeta este arhivată prin multe colțuri ale blogului, ACESTA e unul dintre ele. La final am obținut aproape un kil jumate de biscuiți. Pentru că de astă dată n-am mai avut la marțipan decupatoare cu 1 centimetru mai mici decât cele pentru aluat, am improvizat cu ce am avut la îndemână (unde a fost cazul).




Topul meu personal:

1. - omuleții



2. - îngerașii cu lumânările



3. - globulețele (mai jos, în primul rând lângă brăduți)



4. - restu

Oameni buni, să aveți un nou an bogat în momente dulci și clipe colorate! La mulți ani!



Revin după 15 ianuarie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu