miercuri, 18 martie 2015

Bomboane de post cu biscuiţi şi gem




          Programasem prăjitura cu băutura neagră pentru azi, dar nu fu vreme pentru scris reţeta cu multe vorbe,  poate pentru vineri să reuşesc.
Am mai pregătit în 2010 reţeta aceasta biscuiţoasă (aci  în arhivă), doar că-n varianta de frupt cu ciocolată albă şi cofraje de bomboane umplute.


Pentru 14 bomboane (aproximativ 250 de grame):
- 100 gr biscuiţi obişnuiţi - am ales Petit beurre pentru că-s mai uşor de măcinat spre deosebire de cei populari
- 100 gr gem de roşii - atât mai aveam şi-mi doream un soi aromat, merge la fel de bine şi cel de caise
- o tabletă la 80 grame de ciocolată neagră
-  migdale pentru decor

Am mărunţit biscuiţii cu mâna şi am adăugat gem cât să obţin o pastă omogenă, uşor lipicioasă, dar nu foarte tare. Aş fi adăugat zeama de portocală de gemul ar fi fost mai închegat, dar nu fu.


Am cântărit bucăţi de 15 grame din gemul cu biscuiţi şi le-am rotunjit. Le-am lăsat un ceas la frigider şi apoi le-am tăvălit prin ciocolata topită pe baie de aburi. Pe ciocolata neîntărită am adăugat bucăţi de migdale.


Mergeau tăvălite prin nuca măcinată, fulgi de cocos, migdale zdrobite,  dar mi se păru mai simplu să topesc ciocolata.

În cel mult 30 de minute am terminat şi darul acesta postos. Într-un ceas am pregătit fursecurile marocane pentru soră mea - aci reţeta -  şi bomboanele astea pentru cumnată miu, care la ora când eu bucătăream era postos, pentru ca la ora la care i-am călcat pragul, juma de zi mai târziu,  să nu mai fie.


4 comentarii:

  1. Ce de poze, ce de poze :D

    PS 500 px :D nu 150 px

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, bine că m-am dumirit şi acum, în ceasul al doişpilea, că lăţimea contează:) Săru mâna, pentru că-mi desenezi până pricep!

    RăspundețiȘtergere
  3. Io am intrebat, tu ai raspuns, io am retinut jumate de raspuns:)) jumatea cu 500, aia cu latimea nu.

    RăspundețiȘtergere