Că testez blaturi şi creme pentru comanda de tort ciocolatos am mai zis aci la tortul probă cu spanac. Când m-o auzit Ana cât mă văicăresc cum că n-am blat umed şi ciocolatoasă nedulce m-o băgat într-o şedinţă (de numai cinci ceasuri) în care m-o plimbat prin tot netu cu popasuri pe torturile compatibile cu vrerile mele. Astfel am căpătat o listă cu vro cinci torturi musai de-ncercat.
Şi blatul şi crema sunt de la două torturi
diferite, de pe un blog minunat de care io n-am auzit pân acuş.
Blatul este de la tortul Tuxedo, iară crema de la cel Express. Pentru vineri, când e livrarea, voi face tot o combinaţie între ele, încă
nu-s hotărâtă care.
Pentru brioşe – vroiam doar să testez ce proporţie din
cantităţile Gabrielei pentru 2 blaturi de 24 cm îmi e necesara la 2 blaturi
de 16 cm. Ana o calculat 40% din ingredientele reţetei
originale şi pare să fie numa bine pentru forma mea. Acuş mi-o ieşit 10 brioşe.
-
100 gr făină
-
30 gr cacao
-
160 gr zahăr
-
2 gr praf de copt
-
4 gr bicarbonat de sodiu
-
un praf de sare
-
1 ou
-
50 ml lapte sau apă, fu lapte
-
100 ml lapte bătut, fu iaurt
-
50 ml ulei - pare cam mult
* am vrut să văd ce iese de
adaug câte jumătate de marschmallow în
fiecare, în capu meu chiar aveam la final inimi de bezea albă, desigur că s-o
topit şi n-o ieşit nimic din ce aiuram io – măcar am fost inspirată să testez
doar pe jumătate.
Toate pulberile se
cern împreună.
Toate lichidele se amestecă uşor cu oul şi apoi cu făinurile.
Mie mi-o rezultat o compoziţie ca de clătite, o smântănă mai groasă, Gabriela
zice că iniţial e cam lichid blatul.
Am umplut chesele pe jumătate, am adăugat bezea,
ceea ce repet că nu merită încercat şi le-am acoperit pân la nivelul de ¾ din hârtia de brioşe cu
aluat.
În cuptorul bine preîncins le-am copt la foc mic, 175 de grade scrie la blog, 35 de minute.
Nu am cuvinte să
descriu cât de minunate sunt. Umede, pufoase, nedulci, delicioase! Io jumătate
le-am mâncat făr de cremă.
Crema cu
marshmallows:
- am făcut doar jumătate din cantitatea de mai jos, căci au supravieţuit doar jumătate dintre brioşe pân la nivelul acesta
-
70 gr marshmallows – rupte bucăţi
mici
-
20 gr unt
-
2 linguriţe cafea solubilă
dizolvată în 20 ml apă
-
100 gr ciocolată cu lapte
-
120 ml smântână pentru frişcă
Bezelele, untul,
cafeaua şi ciocolata le-am lăsat pe baie de aburi pân s-o topit bezelele bine.
Din păcate am scăpat ceva apă în ele, am
încercat să le dreg cu nişte glazură oglindă rămasă de la tortul cu spanac, dar
n-am mai obţinut ce trebea. Oricum, m-am dumirit care-i gustul şi-i grozav!
După topirea
bezelelor am lăsat compoziţia amestecată bine să se răcească, am bătut
smântâna frişcă tare, i-am încorporat şi ciocolata topită şi apoi am acoperit
brioşele.
Pentru decorare am
avut floricele din fondant.
Cred că mi-am găsit
un blat ş-o cremă pe care tare le voi mai abuza pe viitort. Blatul seamănă mult
cu Kinderul dar nu-i atât de dens, iar crema e o combinaţie de ciocolată cu
ceva greu identificabil, cu aromă distinctă, foarte puţin
dulce, adică fix ceea ce eu am tot căutat.
Tare săru’ mâna,
Ana!
Revin vineri cu o
prăjitură de post ce o am de la
Miliana , nu mi-o ieşit mie grozavă, dar are multe idei bune
pentru inspiraţii.
- Dom profesor, pentru că acuş vedeţi prima dată pozele, n-ar fi mai bine mustrările să le primesc în privat?!
Bulinatele :D
RăspundețiȘtergereTe napadesc comenzile Maria? Sa-ti dea Dumnezeu cate poti duce, nu mai multe, ca oricum o sa te complici tu destul :D Suna bine combinatia asta ♥
Păi, bulinatele, darul de la tine cel drag:) Pân acuş nu mi-am auzit: şi floricele şi buline şi pânză cu model, simplu, trebe simplu, da-s pe drum vorbele astea, le presimt:))) Am un tortuleţ pentru care fac probe de zici că-i tort de nuntă pentru 700 de invitaţi, cel puţin:))))
RăspundețiȘtergereNici nu stii cat ma bucur ca ti-au placut! Sunt dementiale, stiu :-). Felicitari si te mai astept pe site. Pupici!
RăspundețiȘtergereM-am mutat pe blogul tău cel grozav, nu tre să mă mai aştepţi:))
ȘtergereTu să mă ierți Maria pentru telefonul acela lung.Ai blatul, ai o cremă si-ți mai trebuie una să zicem un mousse de ciocolată amăruie cu aroma subtila de cafea. ....DAR STAI. .URMEAZĂ COMPLICATIA. ...care va fi grozavă. Primăvară frumoasa. ANA
RăspundețiȘtergereAdică, tu îţi consumi timpi să pricep io toate cele şi apoi tot tu îţi ceri iertare că am învăţat io toate cele?!:)))))))) S-o anulat comanda asta, ca toate celelalte de pe anu ăsta, dar abia aştept să testez restul recomandărilor!
ȘtergereIn sfarsit domeniu. Felicitari Marie
RăspundețiȘtergereîs tot pe blogspot, n-am habar de ce ai avut altă impresie:))) Nu vrei să mă lămureşti şi pe mine ce-i aşa grozav la un domeniu propriu?!
RăspundețiȘtergere