vineri, 11 noiembrie 2016

Leul Kion din fondant


Cei 2 nepoți de-i am pe stoc îs  unu aniversat la sfârșit de noiembrie, ălalaltu îi onomasticat la capăt de decembrie. Anul ăsta, pentru prima dată-n viața lor ș-a mea, s-au aliniat planetele așa încât nu-s disponibilă să le trudesc torturi. De-or rămâne așa la ordin astrele, nici nu va mai fi vreme. Ș-am zis să-i întreb ce personaj își doresc, să-l  bibilesc din vreme și să-l expediez că s-o descurca mă'sa lor să facă rost și d-un tort. 
Am început ancheta cu Theo, care-i pe cale să adune fix 4 ani.
- Ce vrei de ziua ta?
- O colabie cu pilați!
- I-am făcut lu frac' tu, parcă tot la 4 ani și n-am reușit-o.
- Mie mi-ai făcut insula comorilor, n-o fost niciun pirat și nicio corabie! zise împricinatu.
L-am trimis pe Zambetania ACI să vadă c-o fost o ceva ce se vroia corabie ș-am continuat cu piciul.
- Îl vleau pe Caion!
- Ăsta cine mai e?!
- Un leu!
- Bine, pa!

- Google deșteptule, cine mai este și Creionu ăsta?!
Și pentru că Google e chiar  ăl mai atoateștiutor, mi-o zis că e Kion, un personaj din Garda felină.Am pornit de la premisa că e mult prea greu să-i reușesc identic fața ș-atunci nici pentru corp nu m-au trecut prea multe nădușeli și nici nu mi-am dat prea tare silința. Plus că nu voi fi de față când aniversatul va da verdictul, deci liniște deplină în așteptările și pretențiile mele. Astea le-am scris înainte de a începe lucrul, ca încurajare.

Pajiștea cu toate elementele am făcut-o cu fondant obținut din marshmallows, iară leuțul cu fondant Fodekor alb colorat cu galben, maron și roșu pentru nuanța de muștar. Fondantul din bezele nu s-o uscat nici după 3 zile. De-aș fi băgat pajiștea la frigider s-ar fi transformat în piftie. Fodekorul însă frământat ușor cu amidon s-o uscat foarte repede, până-ntr-un ceas.

Am meșterit Creion-ul după tutorialul ĂSTA, care este perfect. 

La închiderea ediției:
- pân la urmă,  pentru a-mi netezi conștiința,  m-am străduit 4 ceasuri să nimeresc oarecum capul. Am făcut unu, apoi am mai încercat altu, care pentru că semăna cu primul, m-o oprit din umplut bucătăria cu fețe de leu cățel;

- l-am sunat pe Theo imediat ce am avut gata varianta 2 și  i-am trimis lu tac'su poza asta să i-o arate :           - Dal vleau toți pletenii lu Caion și un tolt male!
- Îți  fac la 5 ani, cine-i prietenul lui?
- Hipopotamu, păsălica, ....
- Aoleu, îs mai mulți, ți-i fac pân la majorat atunci!
- Ștefănuț, cum e personajul pentru Theo?
- Seamănă bine la corp, dar la ochi ai greșit rău, Kion nu are ochii mari!
-Păi mai am un cap cu ochii mici, îl schimb!
- Kion nu are ochii mici!
- Dar cum, copchile?
- Medii!

Ce făcea mătușa la miezul nopții,  după ce modificase varianta 2 la ochi?! Între plăpumi, cu burta-n sus, cugeta oare cât de medii, n-oi fi reparat prea mici drăciile alea?!


Îs pline toate elementele  cu amidon c-o trebuit să le pozez repede de pe planșa de lucru și să le trimit la drum. Am o căruță de emoții pentru în câte bucăți va ajunge Kion. 

2 comentarii:

 1. Sa inteleg ca esti arvunita pentru urmatorii 14 ani ?? :D
  Uitandu-ma la poza Google, imi dau seama ca a avut dreptate copilul. "Creionul" are ochii medii, nu mari si nici mici :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toată lumea observă ochii :( M-am pripit cu youtube, de-l bibileam doar cu moaca sa în față, ieșea mai grozav oarecum :))))))))

   Ștergere