vineri, 8 iunie 2012

Cupcakes cu lapte condensat şi căpşuni

După reţeta anterioară, cea a îngheţatei din căpşuni şi cea prezentă, a blatului cu roşioase d' astea pistruiate,  e vremea să mă spovedesc şi să spui că mie nu-mi plac căpşunile! Am uitat  de postarea viitoare, cea a tortului căpşunos!



Deci, îngheţata la cererea Juniorului, mare fan căpşuni, cupcakes pentru dom Inginer, cu aceleaşi preferinţe bebeluşeşti şi tortul pentru mama, pentru ca, dacă tot m-am căpşunit întreaga săptămână, să nu mă dezmint taman în a şaptea zi!

Stocul de cutii cu lapte condensat l-am inaugurat cu, probabil, unul dintre cele mai bune torturi, cel cu untul de castane şi-l lichidez în aste zile cu brioşele cremuite. Dacă pe cutie zice că expiră în iunie, pe 8 iunie e ex?! Răspunsul în postarea viitoare, de-i voi supravieţui ăsteia!



Gata, scriu repede fabricaţiunea!
Pentru 12 cupcakes în formele de 9 cm:
- 200 ml lapte condensat
- 250 gr căpşuni tăiate cuburi mici
- 200 gr unt moale or topit şi răcit
- 3 ouă
- 150 gr făină
- 2 linguriţe praf de copt

Peste lapte şi unt am adăugat ouăle, aste toate le-am mixat la viteză mică, am turnat făina şi praful de copt, iară mixerul peste ele câteva secunde pân la omogenizare şi la final căpşunile bucăţele.

Am umplut 3/4 din hârtiile speciale cu aluat şi le-am copt vro 20 de minute în cuptorul preîncălzit.


Pentru moţare amestec din frişcă bătută- 150 ml cu Finetti alb topit- 150 gr.

Ce-mi plac mie la blaturile istea ( la cel  Kinder de pân amu, care se lăfăia singur pe primul loc, adaug  coptura cu lapte condensat) ce nu trebe-nsiropate!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu