La fiecare dintre torturile dăruite am avut neliniştea negustatului, primeam reacţii pozitive, dar faptul că nu le-am gustat gram mi-a permanetizat temeri. Pornită cu gand de dumirit nelinişti, prima pe lista de încercări a fost reţeta de la tortul cu Tom&Jerry. Bebe iubeste blatul de la Kinder Pinguin, nesquikul şi bananale, aşa că acestea au fost tortul şi aceastea-s amu prăjitura Kinder Banana Nesquik.
Pentru blatul Kinder (tava mare de aragaz):
- 5 ouă
- 3 linguri pesmet
- 3 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1 praf de copt
- 5 linguri ulei
- 1 lingură lapte
- 3 linguri miere
- 5 linguri zahăr
- 1 zahăr vanilat
- un praf sare
Albuşurile şi praful de sare se mixează spumă tare cu zahărul (la mine brun) şi zahărul vanilat, compoziţia aceasta se omogenizează uşor cu aluatul obţinut din gălbenuşuri; se toarnă în tava de copt acoperită cu hartie, se coace - 20 de minute la foc mic, în cuptorul încins în prealabil;
Eu dupa ce blatul nu se mai lipeşte de scobitoare şi-l scot din cuptor, îl acopăr pană se răceşte cu un prosop, apoi infoliat il las peste noapte in frigider;
Crema cu banane:
- jumătate de kilogram banane
- zeama de la o lămaie
- jumătate de plic de gelatină
- 250 ml frişcă lichidă
Bananele curăţate de coajă (am păstrat una pentru decor) le-am trecut prin zeama de lămaie şi le-am dat pe răzătoarea marea, am bătut frişca moale şi am pregătit gelatina conform instrucţiunilor de pe plic, le-am amestecat pe toate şi gata primul strat al prăjiturii;
Crema cu nesquik:
- 250 ml frişcă lichidă
- 100 ml ciocolată albă
- 100 grame nesquik
- 1/2 plic gelatină
Ciocolata şi 100 ml frişcă se topesc la bain-marie, se adaugă nesquikul. Se pregăteşte gelatina. La tort nesquikul l-am amestecat cu un pachet de unt spumă şi apoi cu frişca, aci doar ciocolată albă am avut. Cat se raceşte ciocolata, am pregătit bananele pentru decor. Din banana oprită de la cremă am tăiat felii groase, le- am trecut prin zeama de lămaie şi apoi ciocolata cu nesquik. Ciocolata răcita, restul de frişcă batut moale, gelatina topită se amestecă;
Asamblare:
- jumătate de blat
- crema de banane
- cealaltă jumătate de blat
- crema cu nesquik
Reţeta de la Kinder Pinguin este una dintre cele mai des folosite reţete pentru torturile mele, blatul mi se pare grozav, nu tre să am grijă că la scoaterea din cuptor se lasă sau că trebuie însiropat sau mai ştiu eu ce alte nelinişti d' astea, pe principiul acesta de uşor realizabilă, gustoasă am postat amu Kinder Banana.
Doamne, ce bine arata!
RăspundețiȘtergereEu cu blatul asta nu m-am imprietenit :( Atat de laudat de multa lume, insa cu mine nu vrea sa isi arate adevarata valoare. La tine insa arata minunat!
Bravo!
Ti-am spus la Kinder Pinguinul tau ca desi aveam de multa vreme reteta de la gourmandine listata de vrun an, pana nu l-am vazut la tine pregatit nu am avut curaj sa-l incerc.Nu stiu la tine de ce nu vru, da' la mine-i fusei nasa cu mana buna:)
RăspundețiȘtergere