duminică, 1 mai 2011

Ruladă cu brânză proaspătă şi morcov



















Pentru că foaia de ruladă de la tortul de Paşte mi-a dat mari dureri de cap, m-am hotărât s-o repet repede, ca nu cumva să creadă că m-a-nvins:)
Cum prin frigider cam mulţi morcovi se păliseră, îmi fugi gândul la delicioasele clătite cu morcov.
Din aste două gânduri s-a născut una dintre cele mai simple reţete pentru un desert grozav.

Foaia de ruladă, pentru tava mare de aragaz:
- 4 ouă
- 2 linguri făină
- 2 linguri morcov
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri ulei

Umplutura de morcov:
- 500 gr morcov
- 100 gr unt
- 4 linguri zahăr
- o ceşcuţă cu apă
- 3 linguri migdale măcinate

Crema de brânză:
- 250 gr brânză proaspătă de vaci
- 100 gr smântână
- 3 linguri miere
- ½ pachet gelatină 1.

Se pregăteşte morcovul:
- din 500 gr morcov curăţat am păstrat unul întreg, pe care l-am fiert cu o lingură de zahăr (jumătate l-am tăiat fâşii pentru interiorul ruladei, jumătate l-am decupat pentru decor);
- restul de morcov l-am dat pe răzătoarea mică şi l-am călit cu zahărul, untul şi apa (de morcovul era proaspăt nu mai era nevoie de cescuţa cu apă);











2. Foaia de ruladă:
- separat se bat gălbenuşurile cu uleiul şi albuşurile cu zahărul;











- cele două se amestecă uşor şi se adaugă făina şi două linguri de morcov călit răcit şi scurs, se omogenizează bine;











- se toarnă în tava acoperită cu hârtie de copt;
- în cuptorul încins am lăsat-o 20 de minute la foc mic ;
- după coacere am răsturnat-o pe un prosop umed şi am rulat-o strâns (nu s-a mai sfărâmat ca la tort, foarte uşor s-a rulat, pentru că la tort era ca o bezea ce se sfărâma la împachetare, am presupus că a avut prea mult zahar şi nu i-am mai adăugat zahăr vanilat, iară cele 4 linguri n-au mai fost cu vârf )












3. Pregătire strat morcov :
- în morcovul călit am adăugat migdalele

4. Pregătire cremă de brânză :
De la tortul fără foc am rămas cu dorinţa de a repeta această cremă, amu fu vremea potrivită!
- se pune gelatina la înmuiat, eu am lăsat-o în sucul de la morcovul călit
- se mixează brânza cu smântâna şi mierea
- gelatina se dizolvă la bain-marie şi se adaugă peste brânză


Asamblare:
- foaia de ruladă din prosopul umed se desface şi se întinde pe o coală de ceolofan











- se unge cu amestecul morcov şi migdale, capătul final se lasă neacoperit











- se întinde strat din crema de brânză peste cel din morcov











- la capătul care va fi mijlocul ruladei se pun fâşii din morcovul fiert











- se rulează lejer - se lasă la rece câteva ore (peste noapte)











- se pudrează cu zahăr  şi se decorează cu restul de morcov fiert cu zahăr.















N-am fost atentă la timp, simultan am mai pregătit şi altele, dar cred că-n mai puţin d’un ceas se ajunge la etapa cu lăsatul la rece.

Să mai spun în vorbe cum îi?! E mult peste ce se vede-n poze:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu