marți, 22 august 2017

La mulți ani, 40!




  1.  Nu există pe lume persoană la care să mă fi înșelat, la prima citire, mai mult decât la tine.
  2.  De la întâia scanare am știut că ești un om bun, pe atât de bun n-aș fi pariat nici în dorințele  mele cele mai secrete.
  3.  Diploma pe care ți-am oferit-o cu La mulți ani, 39! - la câteva zile de la teleportarea ta primă  și  definitivă în viața mea -,  aia cu Tu și fără flori ești ușor de iubit, este una dintre cele mai  dragi  profeții încă.
  4.  Și nici nu știi cine e Delia. 
  5.  Și poate că nici Compactu ăla din tinerețea mea nu-i printre preferații tăi așa după cum ar  rezulta din multele amiezi în care din curtea noastră vuiește  Doar tu ești fata din vis.
  6.  Cât am tânjit eu după un câine în adolescență și cât de nesuferite îmi erau pisicile, nu știi. Ca  azi să iubesc în orice clipă o Rita canină și la cererea mea să căpătăm curând doi pisoi, sigur nu-i vro  vrajă ce va pieri în primul răsărit?!
  7. E frumos drumul vostru împreună ne-o prezis G. dintre fumuri și nu știu de ce, adică sper că nu doar datorită alcoolului, am zărit și eu în noaptea aia ce vedea el cu atâta patos.
  8. M-am tot gândit la o trăsătură comună și nu aia cu ce bine semănați, sunteți amândoi supli. Între paranteze să explic că suplețea o văzut-o Oma ale cărei operații la ochi au dat greș. 
  9. Ș-am găsit prin ce ne asemănăm: cheltuim toți banii cu viteza fulgerului. Sigur că și aci îs mici detalii ignorate pentru a forța ceea ce era de demonstrat: eu cheltui tot ce am, o mie de lei, tu cheltui tot ce ai, zece mii de lei. Glumesc, sigur că tu ai alte obligații costisitoare, dar e amuzant cât de repede ajungem la zero lei din direcții atât de diferite, cred că se cheamă talent izbânzile astea. 
  10.  Hehe, pentru ca o fumeie făr de pasiuni muzicale, cu înclinații spre lipsa zgomotelor, să lălăie  afon dimineața, la prânz și seara muzicile de le asculți dumneata, cam e magie.
  11.  Tot miracol îi ca-n aste condiții de lipsă stoc ureche muzicală, una dintre cele mai de colecție amintiri să fie micul dejun din casa cea frumoasă în care, mult înainte de ivirea zorilor,  răsuna The Wall-u Pink Floyd, singura casetă mai de doamne ajută de-ai dibuit-o meloman.
  12. Și tot în culegerea mea de suflet îi și amiaza aia de pe munte, în care io mormoroseam înflăcărată Hristos a înviat din morți, iară tu, ateu, îmi zâmbeai cu drag. Atunci am simțit, a câta oară, că de suntem împreună atât de diferiți, și suntem, apăi miracole chiar se oferă și muritorilor.
  13. Și tot prin sertărașul celor mai de suflet amintiri răscolesc iară. Îmi povestești dureri și ți-s ochii în lacrimi. Sunt leșuită, în tren e amurg și totuși te văd și te simt într-un senin pe care aș putea pluti pân la capăt, știu asta făr de tăgadă, emoția aceea puternică mi-i garanția. 
  14. Multe tre să fi trecut peste tine de te-au șlefuit atât de perfect!
  15. În continuare îți repet, DD, să nu-mi mai trimiți lecții din care să extrag învățăminte. Îmi ajung, lasă-mă, te rog,  să mă văicăresc și ciufuțesc nefondat!
  16. Am sorbit întotdeauna oamenii lumină. M-am încărcat de la energia lor în secundele-n care viața mi i-a scos intersecție și am pornit mai departe făr să visez c-aș putea primi în dar un astfel de om. 
  17. Faptul că râzi la toate glumele mele, adică le înțelegi dintâi, te cocoață p-un piedestal de pe care n-ai cale de coborât. Nu ți-am zis, dar pe lumea asta nu mă împlinește nimic mai mult decât să nasc zâmbete. De aceea îmi sunt fericire momentele noastre de împreună. Tu spui: Maria, ai grijă când cobori rucsacul! Eu răspund: Da, să nu care cumva să șifonez treningul. Și apoi ne prăpădim de râs pentru că amândoi știm că grija ta era pentru sticlele de bere. 
  18. Mulțumesc pentru fiecare rar Cum adică? Nu înțeleg ce spui! 
  19. Ți-am zis că nu cred în coincidențe pentru că am învățat foarte repede că-s punți de comunicare,  ca oricare altele, între doi oameni. Dar tot mă uluiește de fiecare dată să-mi aud dorințele din cap în răspunsurile tale. Am putea merge la... și-n mintea mea se continuă cu:  Ce fain ar fi să mai ajungem încă o dată la Sighișoara, dar îs prea mulți bani, mai bine la... Sighișoara  rostești tu făr a trece prin toată zarva mea mintală. 
  20. Deși dovedesc repetat cât mi-s de beșniță, să ai credința că pe undeva printre leni șede o sportivă performantă, asta-i peste puterile mele de înțelegere.
  21. N-am știut că există oameni care spun da la orice, oricând. Văzusem unu într-un film și mi se păruse a dracu de greu. Acum când da-urile tale năvălesc indiferent care este situația și cât de important este ceea ce faci le gândesc și mai imposibil de oferit.
  22. Cum tot imposibil e pentru mine a pricepe de unde alimentezi calea prin care toate vorbele devin fapte. Mă tem când vine de la tine un vom face, vom drege pentru că de ar fi venit de la mine ar exista loc pentru  las că nu-i atât de important să facem, să dregem, mai bine ședem, la tine nu există decât facem, dregem
  23. Se tot adună o colecție fabuloasă de vorbe pe care prezența ta le intermediază. Unele dintre cele mai calde sunt de la P.: l-am adus pe iubitul tău și pe prietenul meu. Or P. te întâlnea pentru a doua oară în viața lui. 
  24. Nopțile-n care mă îmbrățișezi atât de strâns încât ai putea lesne să-mi frângi gâtu mi-s cele mai dragi. Da, nu mă poci hodini , căci brațul tău mi-i pernă or eu nu dorm pe d' astea. Ș-atunci stau clipe nesfârșite-n care arhivez bucuria și zâmbetul de-mi sparg pieptu. Na, Mărie, tu ai vrut îmbrățișări cu oase rupte, amu te satură! Nu mă satur, niciodată nu mă satur, îs prea multe de oblojit.
  25. Tot din clipa aia primă în care am gândit Oi, DD, dar bărbatul ăsta e unul dintre ăia grozavii, am știut că ești puternic. Deh, așa-i când prima vedere se face în colanți. Pentru bicicletă, prieteni, erau mulații.  Pe cât de viguros iară am prevăzut cu erori mari. 
  26. Tre să te-ntreb care ți-s fricile, aș paria că doar boala incurabilă și că restul liniuțelor ar rămâne necompletate. 
  27. Și poate că cei de te află amuș vor crede că ești făr de defecte. Apăi arunci cu etichete pe fapte și oameni c-o viteză de nici capacitatea mea de a lua apărarea la tot și la toate nu mai face față. Dar uneori când greșești, recunoști, or asta mi-i mulțumire.
  28. La fel cum te azvârli c-o enciclopedie de informații pe orice temă nedemnă de așa eforturi. Atunci ți-aș da restart, dar nu știu încă pe unde e butonu.
  29. Și tot câteodată ai impresia că le știi pe toate, or în capul meu nici Google nu-i așa măreț. De cele mai multe ori însă chiar cunoști multe despre multe.
  30. Știu că nu-ți este ușor cum nici mie nu-mi este. Dar te invidiez pentru că la tine chiar pare totul negreu și doar bucurie.
  31. Ești un părinte minunat și asta mă sparie. Mi-aș face un bebeluș de la zero, nu din fondant ca-n aste clipe, doar pentru a năzui c-aș putea cândva căpăta capacitatea ta de înțelegere, toleranță și înțelepciune. 
  32. N-am nicio poză cu tortul. Da, am putut să le distrug mișc pe toate așa cum n-ai fi gândit. Dar dacă prietenii tăi l-au asemănat cu munții Nepal pare-se că nu mi-o fost truda făr de rezultate chiar de-am ratat și cortul și bicicleta.
  33. Nici că exista un cadou mai frumos pe care să mi-l dăruiești de ziua ta decât Oma. Să am două bunici care să râdă în hohote la vorbele mele și care să lăcrimeze când mă îmbrățișează e peste puterile mele de a dori. Cum ar fi să se adeverească pentru Zambetania un titlu ca ăsta: în aceste momente bunicile mele au adunat împreună două sute de ani,  cum ar fi, zi!
  34. Mulțumesc că-mi crești aripi să zbor spre toate direcțiile, pe care și gândul mi se frânge de frici. Deh, am lipsit la toate lecțiile în care s-a predat încrederea, că-i zi festivă asta și n-o să dăm ocări pe calitatea profesorilor.
  35. Pân la tine n-am crezut niciodată în arată-mi cine-ți sunt prietenii ca să-ți spun cine ești. Acum știu, fiecare om grozav de-l ai aproape de decenii îți e oglindă.
  36. Îți sunt recunoscătoare pentru toate momentele în care Zambetania face parte din preocupările tale doar pentru că știi cât de importantă este pentru mine. 
  37. Și nici nu-mi citești blogul așa că voi începe peste zi cu: Ți-am scris un La mulți ani în care-ți zic de patruzeci de ori te iubesc, dar nu-i știu acuș pe de rost pe fiecare dintre ei, ți-i citesc io când voi mai deschide laptopul în zilele următoare...
  38. La mulți ani, Bogri!
  39.  La mulți ani, nouă! Primul an a fost savuros. 
  40. Mulțumesc, DD! Îl merit pe deplin, acuș ce cruce are el de purtat de m-ai păstrat lui, e speța voastră de soluționat.

3 comentarii:

  1. La multi ani prietene!!! Sa-i ai parte de multe zambete in viata ta si de multe zone colindate!!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Transmit și trimit un mulțumeeesc către tine de la domnu, Crisa dragă. Fu atât de încântat de minivacanța medieșeană că vrea la vară o lună într-o casă închiriată acolo. Cred c-o uitat câte ceasuri am fost pe trenuri:) Tare mulțumim pentru tot.

      Ștergere
    2. Cu mare drag, oricand! Ai vazut ce de dealuri sunt de colindat :D

      Ștergere