duminică, 18 septembrie 2016

Despre lucrurile simple (14) - Penarul




Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta.
Ia să mai completez io c-o liniuță planul lui 2016 - exerciții de echilibru:  a se identifica cel puțin o fericire în 7 zile curgătoare! 
______________________________
Pasul 0
Văz  pe un blog d-al meu, adică d-ăla de-l citesc regulat:
- Lume, lumeeeee, concurs avem! Dă un comentariu și prin tragere la sorți primești un penar la un milion jumate!
- Mai multe șanse am azi să ajung pe Lună decât la sorții voștri, îmi zic încrezătoare.

Pasul 1
Nepoțelul meu s-ar bucura să aibă un penar milionar
Comentariul cu numărul 23 a fost înregistrat.

Pasul 2
- Bună dimineața! Așteptăm adresa pentru livrarea premiului.
- Aoleu, bună dimineața! Eu m-am înscris cu gândul că-s șanse zero de câștig ca la loto. Aoleu, tre să joc musai cele șase norocoase!

Pasul 3
Să vezi că sorții mei au înclinat către penarul roz cu prințese. Bine că nu-s decât 50% șanse către catastrofă de fetițe. 
În timp ce penarul curierește, am timp să-mi imaginez cât se va bucura Ștefănuț la onomastică de așa dar, pentru prima dată nu mă va mai întâmpina cu:
- Mulțumesc, Maria pentru tort! Puteai să faci roata asta mai corect. Mie nu-mi place să mănânc tort. Dar care este cadoul pentru ziua mea?! Știu că nu ai bani, dar ar trebui să-ți mai iei un serviciu și cu banii ăia o să-ți zic eu ce cadou să-mi cumperi care să se potrivească!

Pasul 4
Întâlnirea cu milionarul este dezamăgitoare. Credeam că a fi atât de scump înseamnă mai mult decât creioane colorate.  Ștefănuț se va bucura de Crăciun pentru insigna asta metalică.

Pasul 5
- Alo, Maria?! Nu mai sunt supărat pe tine că mi-ai făcut cadou un joc cu muște și când ai aflat că-l am nici nu mi l-ai mai dat. Mi-a zis tata că am câștigat un penar mișto, când mi-l aduci, azi?!

PAS 
Orice informație pe care o cunosc mai mult de două persoane nu mai e secret.
______________________________

2 comentarii:

  1. Ai jucat si norocoasele? :D
    Rechizitele sunt exagerat de scumpe in zilele noastre, dar penarul asta al tau nu arata a unmilionjumate. Hmmm... Cred ca te-au tras in piept :P Cred ca facea parte dintr-o trilogie: ghiozdan, geanta de sport, penar. Tu ai primit ultima parte :D
    Stefanut sa fie multumit, ca penarul oricum se rupe/pateaza/va fi uitat la scoala :D
    Te pup norocoaso :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am jucat la loto, n-am ce face cu marele premiu:) Penarul e scump, se plătește firma, Lego draci laci. Aoleu, o-ncurcă, tre să-l poarte măcar pân la liceu :-p

      Ștergere