miercuri, 4 mai 2016

Fursecuri cu șerbet de trandafiri






Pe când testam dintâi fursecurile caramel ( ACI rețeta ) îmi imaginam cum le-ar ședea cu burice din șerbet roz. La facerea asta am avut iară o  închipuire,  dezvăluiri când oi aplica-o.

Am respectat identic pașii și cantitățile de la fursecurile caramel, doar umplutura am înlocuit-o cu șerbet de trandafiri și decorarea cu ciocolată albă colorată-n roz.




ALUATUL


Pentru 20 de fursecuri, ingredientele sunt:
- 75 grame unt 82% grăsime la temperatura camerei
- 60 grame zahăr
- 1 gălbenuș
- un praf de sare
- 100 grame făină
- extract de vanilie


Am mixat spumă untul cu zahărul până la topirea integrală a zahărului. Am adăugat gălbenușul și tot cu mixerul am încorporat făina, sarea și la final vanilia. Am obținut un aluat firimicios pe care l-am omogenizat cu ajutorul palmelor. L-am făcut sul și înfoliat l-am lăsat un ceas la frigider.



Am împărțit aluatul în bucăți de 12 grame, ideal ar fi să nu depășească 2 centimetri. Fiecare bucată am rotunjit-o-ntre palme și apoi cu ajutorul unui capac de cariocă am adăncit fiecare biluță. Am așezat fursecurile în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am mai ținut 15 minute la frigider, timp în care am preîncins cuptorul.



Am copt 15 minute la foc mic, pe treapta de sus. La carte erau 8-9 minute la 190 grade. Am lăsat fursecurile la răcit în tavă, timp în care am pregătit umplutura și decorarea.


UMPLUTURA

- 50 grame șerbet
- 1 lingură de lapte
Șerbetul meu era deja moale când l-am încălzit și amestecat cu laptele.
Am umplut fiecare fursec cu câte jumătate de linguriță cu șerbet.



DECORAREA

- 35 grame ciocolată albă
- colorant pudră vișiniu


Mie îmi este la îndemână topirea ciocolatei direct în poșul cu care decorez. Ciocolata tăiată mărunt și colorantul le-am pus într-o pungă legată la gură. Punga am ținut-o în apă caldă pân la topirea completă a ciocolatei. Am tăiat-o la vârf și am mîzgălit fursecurile. 


Sunt minunate, dar preferatele mele rămân cele caramel. Îs tare curioasă ce se va întîmpla în top  cu versiunea numărul 3.
Teo scria la cele caramel că se păstrează până la 14 zile închise în cutii. Mie alea după 7 zile nu mi s-au mai părut grozave ca la început. Astea le-am dăruit făr să mai păstrez probe.




2 comentarii:

  1. SErbetul de trandafir o idee buna pentru prajiturile de post,te felicit pt inovatie.Torina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este o idee grozavă, au o aromă pe care niciun alt ingredient nu le-ar oferi-o.

      Ștergere