Am auzit pe
televizor despre o combinaţie ciocolată albă – unt de arahide. N-am auzit, or
poate doar n-am reţinut ingredientele, cantităţile, blatul.
Astfel, de
Crăciun, am încercat-o pentru prima dată
într-o prăjitura cu blat de nucă şi pişcoturi de şampanie. Că n-am poze e
firesc. Blogul era în concediu o lună, nu mi-am bătut capu' cu neimportante d’astea.
Iubesc
ruladele pentru că se meşteresc rapid şi-s spornice!
Ce fu în capu' meu
de am ales s-o alătur pe foaie de morcov, n-am amu habar!
Foaia de ruladă
pentru tava mare a aragazului:
-
4 ouă mari
întregi or 5 mici
-
4
linguri de zahăr
-
4
linguri de ulei
-
4
linguri de apă
-
1
morcov ras mic – 100 gr –
-
4
linguri de făină
-
sare
-
½ plic
praf de copt
1. Morcovul ras cu apa şi uleiul l-am blendurit.
2. Am mixat ouăle spumă cu praful de sare la viteză mare. Am turnat, tot la
viteză mare de mixer, treptat, în fir subţire morcovul blendurit.
3. Cu un tel pară siliconat am omogenizat uşor cu făina şi praful de copt
cernute şi presărate-n ploaie.
4. Am turnat compoziţia în tava de copt acoperitaă cu hârtie şi am copt-o
15 minute la foc mic.
5. Am răsturnat foaia coaptă pe un prosop umezit.
6. Am rulat-o cu prosopul şi am lăsat-o în poziţia aceasta pân la răcirea
completă.
7. Am întins crema cât de uniform m-am priceput. La un capăt am aşezat
sferturi de morcov fiert cu zahăr.
8. Am rulat-o strâns într-un celofan ş-am dat-o la rece.
Crema:
-
50 ml
frişcă lichidă + 150 ml
-
100
gr ciocolată albă Milka
-
100
gr unt de arahide
-
+ 1
morcov fiert cu 2 linguri de zahăr
Ciocolata ruptă bucăţi mici am topit-o pe aburi cu 50 ml frişcă lichidă. După
topirea ciocolatei şi îndepartarea de pe foc am amestecat-o cu untul. Separat
am mixat restul de 150 ml într-o frişcă moale, pe care am turnat-o peste
ciocolata topită şi răcită.
Şi la prăjitura cu nucă am observat că se încheagă foarte tare, ceea ce
determină o feliere dificilă şi secţiuni nu tocmai perfecte. Dar am vrut să am identic gustul aşa că nu
m-am jucat cu alte cantităţi. Mi-o
plăcut grozav şi caramelul ce se formează între ciocolata albă topită cu frişcă
şi amestecată cu unt de arahide. O testez io pe ceva, imediat ce-mi trece prin
cap un aluat portivit.
Sigur că nu-i musai de rulădit, mai ales de nu ne pricepem. Foaia tăiată în
două după răcire şi umplută cu cremoşenia, îi aceeaşi grozăvie.
Mi-o plăcut tare! Nu-i extrem de dulce! La Crăciun am glazurat-o în
ciocolată amară ca să o pot decora cu fulgi, oi ce de combinaţii doar pentru că
o zis pe televizor despre untul de arahide împreunat cu ciocolata albă!
E musai să defilez şi cu ruladele arhivate data viitoare la cea cu spanac!
Frumoasa combinatie de ciocolata alba cu unt de arahide, musai sa o incerc si eu! Si mie imi plac ruladele din aceleasi motive :D
RăspundețiȘtergereMusai s-o-ncerci si tu! Abia astept sa vad ce grozavie vei reusi Paula!
Ștergereminunat de bine arata
RăspundețiȘtergereBun venit pe zambetania! Vreu şi io să mă ajuţi să transmit gusturi, mirosuri, nu doar arătări:)))
Ștergere