joi, 16 ianuarie 2014

Ruladă de morcov cu ciocolată albă şi unt de arahide




  Am auzit pe televizor despre o combinaţie ciocolată albă – unt de arahide. N-am auzit, or poate doar n-am reţinut ingredientele, cantităţile,  blatul.
Astfel, de Crăciun,  am încercat-o pentru prima dată într-o prăjitura cu blat de nucă şi pişcoturi de şampanie. Că n-am poze e firesc. Blogul era în concediu o lună, nu mi-am bătut capu' cu neimportante d’astea.

Iubesc ruladele pentru că se meşteresc rapid şi-s spornice!


Ce fu în capu' meu de am ales s-o alătur pe foaie de morcov, n-am amu habar!

Foaia de ruladă pentru tava mare a aragazului:
-          4 ouă mari  întregi  or 5 mici
-          4 linguri de zahăr
-          4 linguri de ulei
-          4 linguri de apă
-          1 morcov ras mic – 100 gr –
-          4 linguri de făină
-          sare
-          ½ plic praf de copt


1. Morcovul ras cu apa şi uleiul l-am blendurit.
2. Am mixat ouăle spumă cu praful de sare la viteză mare. Am turnat, tot la viteză mare de mixer, treptat, în fir subţire morcovul blendurit.
3. Cu un tel pară siliconat am omogenizat uşor cu făina şi praful de copt cernute şi presărate-n ploaie.
4. Am turnat compoziţia în tava de copt acoperitaă cu hârtie şi am copt-o 15 minute la foc mic.



5. Am răsturnat foaia coaptă pe un prosop umezit.
6. Am rulat-o cu prosopul şi am lăsat-o în poziţia aceasta pân la răcirea completă.
7. Am întins crema cât de uniform m-am priceput. La un capăt am aşezat sferturi de morcov fiert cu zahăr.
8. Am rulat-o strâns într-un celofan ş-am dat-o la rece.

 Crema:

-                50 ml frişcă lichidă + 150 ml
-          100 gr ciocolată albă Milka
-          100 gr unt de arahide
-          + 1 morcov fiert cu 2 linguri de zahăr

Ciocolata ruptă bucăţi mici am topit-o pe aburi cu 50 ml frişcă lichidă. După topirea ciocolatei şi îndepartarea de pe foc am amestecat-o cu untul. Separat am mixat restul de 150 ml într-o frişcă moale, pe care am turnat-o peste ciocolata topită şi răcită.



Şi la prăjitura cu nucă am observat că se încheagă foarte tare, ceea ce determină o feliere dificilă şi secţiuni nu tocmai perfecte.  Dar am vrut să am identic gustul aşa că nu m-am  jucat cu alte cantităţi. Mi-o plăcut grozav şi caramelul ce se formează între ciocolata albă topită cu frişcă şi amestecată cu unt de arahide. O testez io pe ceva, imediat ce-mi trece prin cap un aluat portivit.

Sigur că nu-i musai de rulădit, mai ales de nu ne pricepem. Foaia tăiată în două după răcire şi umplută cu cremoşenia, îi aceeaşi grozăvie.


Mi-o plăcut tare! Nu-i extrem de dulce! La Crăciun am glazurat-o în ciocolată amară ca să o pot decora cu fulgi, oi ce de combinaţii doar pentru că o zis pe televizor despre untul de arahide împreunat cu ciocolata albă!



E musai să defilez şi cu ruladele arhivate data viitoare la cea cu spanac!

4 comentarii:

  1. Frumoasa combinatie de ciocolata alba cu unt de arahide, musai sa o incerc si eu! Si mie imi plac ruladele din aceleasi motive :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Musai s-o-ncerci si tu! Abia astept sa vad ce grozavie vei reusi Paula!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Bun venit pe zambetania! Vreu şi io să mă ajuţi să transmit gusturi, mirosuri, nu doar arătări:)))

      Ștergere