miercuri, 2 mai 2012

Kinder Raffaello (2)



 Am revenit cu o a doua variantă pentru Kinder Raffaello. Dacă la prima aveam blat Kinder cu bomboane Raffaello în interior şi crema Raffaello cu unt, smântănă, cocos, ciocolată albă, am vrut musai să încerc şi varianta cu lapte praf.


 Am pornit tot cu 4 ouă blatul Kinder pentru 15 brioşe, adică:
- 4 albuşuri se bat spumă cu 80 gr zahăr pudră, separat se amestecă 4 gălbenuşuri cu 2 linguri de pesmet, 60 ml ulei, 1 lingură cacao, esenţă de rom, 1 lingură miere, 1 lingură lapte, 1 lingură făină cu o jumătate de linguriţă praf de copt.
Peste albuşurile bătute se răstoarnă compoziţia gălbenuşurilor şi se omogenizează uşor.
Am turnat în coşuleţe de hârtie şi le-am copt vrun sfert de ceas (testul scobitorii).

CREMA RAFFAELLO
* 150 unt moale + 75 gr zahăr pudră + 150 smântână + 75 gr lapte praf + 50 gr cocos
Astea  toate le-am amestecat şi am unit cu ea jumătăţi de brioşe care tăiate vertical, care orizontal + exteriorul tot în strat cremos;

Pe cele verticale le-am secţionat cu instrumentul pentru scos sâmburii la măr, dar cum o fost prea mare în raport cu mărimea brioşelor, nu se văd diferenţe.
Sigur că cele cu bomboanele Raffaello originale în interior sunt minunate, dar din păcate sunt şi mult mai scumpe! Îniţial am pornit cu gândul că  voi face acasă bomboane identice, dar mi-a fost teamă că se vor topi la copt. Poate va urma şi varianta 3, de supravieţuiesc tortului electrician şi celui cu 30 de ursuleţi.



2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mulţumesc, DiaMar! Blatul Kinder este minunat în orice variantă, dar "împreunat" cu Raffaello este de 3 ori (cel puţin) minunat:)

      Ștergere