joi, 26 aprilie 2012

Ridichi pané

Să  fie un an or mai mult de la concursul Prinţesei cu o farfurie în care şedeau nişte panéuri,  necâştigat pe motiv de neindentificări  ale ridichii . Le-am încercat prima dată amu şi-s grozave, nu că n-aş fi crezut-o pe Ioana din prima!

Am scris ridichi pané şi-i gata reţeta, tătă lumea ştie că se tăvălesc feliile de ridiche prin făină, apoi se îneacă-n maglavais  de ou, iară tăvăleală  prin pesmet şi bronzat în ulei  încins.


Maglavaisul meu fu din ouă, caşcaval răzuit fin, smântână, iară tăvăleala finală se petrecu prin seminţe de susan şi pesmet.





Ce-mi plăcu mie foarte tare fu  că Omul meu cu nasu-n ele şi cu gura plină nu le-o ştiut identificarea corectă! "N-am mai întâlnit gustul ăsta, de unde vrei să ţi-l ghicesc?! "
Astăzi, adică după o noapte de stat printre felii de lămâie, mi s-au părut şi mai bune!





2 comentarii: