luni, 23 aprilie 2012

Kinder Raffaello (1)



      Pentru  4 ani de Bebe testez combinaţii cu blatul Kinder. Dacă anul trecut, pornind de la premisa că de iubeşte Kinderul şi adoră nesquickul, se va bucura de tortul Kinder Nesquick, m-am înşelat, de Paşte am testat blat Kinder+ kiwi (că ar mânca tone) şi tot nu cred c-am fost pe calea cea bună, amu am încercat blat Kinder+ bomboane Raffaello, nici de asta nu-s taman sigură, dar fu o combinaţie interesantă pentru noi ceilalţi, muritorii.




 Dintr-o doză de compoziţie Kinder au ieşit 14 brioşe (cu diametrul de 8 cm ).

KINDER:
* 4 albuşuri + 80 gr zahăr pudră
* 4 gălbenuşuri + 60 ml ulei + 1 lingură lapte + 1 lingură miere + 2 linguri pesmet +   1 plic zahăr vanilat + 1 lingură cacao + 1 lingură făină + 1 linguriţă praf de copt

 1. - se omogenizează bine gălbenuşurile cu celelate ingrediente

 2. - se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră
3. -  peste albuşuri se toarnă compoziţia gălbenuşurilor şi se amestecă uşor
4. - se pregăteşte tava în care brioşele vor fi coapte, eu am folosit coşuleţe din hârtie
5. - se umple fiecare  formă pe trei sferturi cu aluat
6. - am adăugat fie la început, înainte de turnare, fie la final, câte o bomboană raffaello, n-o fost diferenţe, toate s-au dat la fund:)
7. - în cuptorul bine încins anterior (când am început blatul am deschis şi cuptorul) le-am copt 40 de minute la foc mic

CREMA RAFFAELLO
 * 90 gr ciocolată albă
* 90 gr unt topit la aburi
* 150 gr smântână 30% smântână
* 25 gr fulgi de cocos

În untul cald am adăugat ciocolata, când aceasta s-a topit am turnat smântâna şi cocosul. După răcire le-am lăsat câteva minute la frigider, apoi am ornat Kinderul.
Săptămâna aceasta trebe testate cu bomboane  făcute-n casă şi crema de Raffaello din lapte praf şi foaie de napolitană.

Nu le poci lăuda prea mult, deşi merită, o trebuit să le dăruiesc pe motiv de cadou neprevăzut.
La mulţi ani, S!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu