Ziceam la grisine că un sfert din aluat l-am folosit pentru copt turte, aste turte!
De vro zece ori tot am scris despre aluatul cu borş, o fac şi a unşpea oară, adică:
- borş
- cantitate dublă de ulei/margarină/unt sau o cominaţie de-a lor
- drojdie proaspătă
- făină cât aluatul rezultat să nu rămână lipit de degete frământăcioase
- plus în cazul acesta piure de dovleac copt/ călit/ crud
Pentru vro 15 turte decupate cu paharul eu am folosit un sfert din aluatul obţinut din 100 ml borş+200 gr margarină topită. Le-am copt în teflonata făr de ulei, acolo unde le şi reîncălzesc de mai rămân pentru următoarea zi.
Zilele trecute cu mare uimire am privit cântarul ce-mi arăta vro 5 kile-n plus, păi sunt la post, dulciuri mănânc rar, de gătit tot aşa, care-o fi cauza?! TURTELE! Cel puţin de 3 ori pe săptămână am pregătit turte, jumătate dintre ele mâncate calde!
O să-mi cumpăr o moară de făină!
Mi-s linişte, altfel cu toate turtele din lume n-aş adăuga un gram!
Iubesc plăcintarul auriu, mi-i dragă casa-n care miroase a turte coapte în miez de noapte! Aştept troienele cu zăpadă să le întâmpin cu dovleac copt şi scorţişoară!
În programul viitor, tortul vidanjă!
Cred ca incerc si eu reteta!Imi place!
RăspundețiȘtergereBun venit, Langmina! Te astept cu vesti turtoase:)
RăspundețiȘtergere