luni, 2 noiembrie 2015

Parada Mistery box de octombrie

Aci  regulamentul

Pe 7 octombrie dădeam startul unei noi ediții de Cutie misterioasă cu aste vorbe:
Doamnelor, domnilor, defilează pe covoru' zambetan cele 9 minivedete şi obligatoria:
ciocolată, smântână, brânză, ouă, nuci, pere, cafea, roşii, lapte şi ingredientul vedetă, deci obligatoriu: DOVLEACUL. 
Sigur că prima care trecu linia de sosire fu Lulu, adică pentru mine nu fu nicio surpriză, nici chiar faptul că o ajuns repede cu 2 rețete nu m-o uimit. Bine, ea o reușit 3, da' una se pare ca n-o atins standardul autoimpus. Exact cum o nominaliza Gina Bradea la premiile misterioase de anul trecut, Lulu participă cu entuziasm și aș mai adăuga eu  amuș conștiinciozitate, ceea ce-i a dracu de rar in aste timpuri "făr de timp".
Propunerile ei:

3. Al doilea răspuns la Provocare o ajuns de la Laura, unde iară io n-am avut decât confirmări pentru   prăjituri minunate și fotografii delicioase!
http://lauranechita.blogspot.ro/2015/10/prajitura-cu-branza-dovleac-nuca-si.html


4. După Laura o ajuns Cristina , căreia vreu în mod special să-i trimit mulțumiri care să-i anuleze temerea de corigență or că ceva fu în neregulă la brioșele cele grozave. Felicitări!
http://panacris.blogspot.ro/2015/10/briose-cu-dovleac.html


5. Apoi, am trimis și io negresa-mi să defileze împreună cu toate frunzele de le-am adunat de pe un gard într-o splendidă duminică de toamnă.

6. În ultima săptămână, mama lu' Cutie o propus o misterioasă caldă și una rece, taman  cât să mă trimită direct la piață după un nou dovleac. Musai testez înghețata.  Cerasela, voi actualiza aici cu linkurile când vei reuși publicarea rețetelor. Îți mulțumesc mult pentru participare!
http://saffronanddates.blogspot.ae/2015/11/melcisori-cu-scortisoara-nuca-si-dovleac.html


7. Asta e înghețata - ACI indicații, cele de sus îs probabil niște melci da-i musai să ne dumirim despre aluat și umplutură de la mama lor.


8. O sosit acuș și  Margareta care se teme să n-o penalizez că n-o folosit toate ingredientele. N-am habar de ce io care îs aia mai draguță dintre draguțe inspir atâtea frici de corigență. La Margareta mi-a atras atenția siropul prăjiturii dovlecoase, dar mai bine citiți tot aci:
http://margaretacismasiu.blogspot.ro/2015/10/prajitura-pufoasa-cu-dovleac.htmlDoamnelor, vă sunt recunoscătoare că l-ați urcat pe domnul dovleac pe ăl piedestal de vedetă și că împreună am mai ajuns la un capăt special de  provocare dragă!
Mulțumesc vouă și iertare celor cărora dovleacul nu le-o fost inspirație!
Margareta, ai legătura pentru misiunea lu' noiembrie!

8 comentarii:

 1. Frumoasa incursiunea, dar mai ales delicioasa! Chiar a fost o paleta bogata si frumoasa de ingrediente. Multumim frumos pentru gazduire si la mai multe! Noapte buna, Maria!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dacă am adormit în 3 secunde și m-am trezit după 7 ceasuri de buștean, aș zice că urarea ta s-a adeverit :) Îți mulțumesc nu doar că ai aterizat în grupul nostru misterios, ci mai ales pentru că ai rămas!

   Ștergere
 2. Frumoasa parada dovlecoasa si multumim pentru gazduire dar mai ales pentru cuvinte frumoase!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. N-am avut io toate cuvintele pentru cât de grozave sunteți!

   Ștergere
 3. Multumesc,Maria!Minunata parada ta dovlecoasa.Multumim pentru gazduire si va astept la noua provocare.

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi cer scuze ca am lipsit la apel :( Nu-i asa ca ramai prietena mea? :*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai lipsit motivat, Crisule! Acuș io-ți respect decizia de a abandona grupul misterios, dar tot regret.

   Ștergere