luni, 27 mai 2013

Tort Insula Comorilor



Fu mare chin tortul acesta pentru mine:
- vineri când l-am asamblat eram epuizată după perioada aiuritoare în torturi pe care mi-am asumat-o
- desi am mai făcut un tort bombat, cel pălărie, de astă dată l-am ratat pentru ambele dimensiuni (marea + insula)
- marea este colorată cu albastru de la Dr Oetker, un tub întreg de 4.5 lei pentru nuanţa aceasta extrem de deschisă. În capul meu era o mare economie, nu foloseam colorant scump de la Lumea Basmelor. De acolo aş fi folosit cât se ia pe o scobitoare dintr-un flacon de 15 lei
- Torina mă povăţuia la începutul conceperii să-mi fac şabloane, să măsor, să bat în cuie. Io am făcut palmierii, pe ale căror frunze le-am refăcut de vro 3 ori, atât de înalţi încât pe tort a rămas un sfert din cât erau

- corabia n-o încăput pe mare decât ciuntită şi ea de un sfert
- cufărului n-am mai avut ce-i face pentru a-i proporţiona dimeniunile cu restul ansamblului

- la tortul pălărie am aşezat blatul într-un castron, am pus cremă  şi gata forma bombată. Aci, blaturile s-o rupt şi am luat-o de la capăt montănd doar cremele, acestea după întărire le-am acoperit cu blaturi
- am avut aceeaşi compoziţie de jeleu şi pentru mare şi pentru uscat, la prima n-o fost probleme, la insulă jeleul o luat-o la vale de am unit doar cremele între ele
Pandişpan subţire, cremă de vanilie, jeleu de căpşuni, pişcoturi de şampanie, ciocolatoasă albă
 - am încercat să fac nisipul cu zahăr brun, nu mi-o plăcut culoarea
- fu imposibil de plimbat cu trenu 100 de km cum era planificat. Mulţumesc, CC, mi-ai salvat onoarea tortuloasă!
- or mai fi şi altele, da-s ostenită!


Îmi doresc enorm să-l mai încerc!

Ar fi trebuit pentru episodul următor să anunţ turta dulce decorată. După ce am terminat tortul acesta, mi-o tremurat sufletul şi mâinile toată ziua. Ar mai fi fost vreme de recuperat restanţe, dar oricât m-am forţat n-am regăsit bucuria făr de care nu poci lucra. Din păcate n-am poze nici pentru cele câteva bucăţi terminate, dar cu siguranţă le voi reface, sunt minunate!

Fu cumplit de greu să ajung la capătul drumului tort table-decor dungat-tort taxi-tort Hello Kitty-tort clovn-tort insulă!

Pentru pauza ce mi-o iau forţată de capătul limitelor ce mi le-am atins,  mi-am propus un abajur cu nasturi şi fire. Abia aştept să-l încep!

2 comentarii:

  1. A iesit bine luciul marii f de efect,ladita cu bijuterii, gustul cred ca e deosebit.Cite kg a avut tortul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luciul e facut dupa sfaturile tale cu Dr Oetker sidefat.N-am idee cate kg o avut, vro 2.5, poate mai mult. Sa stii ca nu m-o incantat foarte tare combinatia asta, cred ca tot cu visine ar fi fost mai potrivita, e prea mult dulce.

      Ștergere