miercuri, 20 martie 2013

Brioşe de post cu mălai

Zilele astea testez blaturi  ce mi-ar putea susţine pasta de zahăr pentru decorat torturi de post.
O soluţie pare  acesta cu mălai şi nucă de cocos. Eu am făcut brioşe în varianta mini şi maxi, compoziţia este suficientă pentru copt în forma de chec or ca blat subţire în tava cuptorului.

Ingrediente
* 120 gr făină
* 90 gr mălai negrisat
* 100 gr zahăr pudră
* 50 gr cocos fulgi
* 250 ml lapte de cocos
* 70 ml ulei
* 1/2 plic praf de copt
* un praf de sare
* stafide

Am folosit lapte şi fulgi proaspeţi de la o nucă de cocos. După ingineria de aici am avut din 2,5 lei cât a costat nuca 500 ml lapte şi vro 200 gr fulgi.


Toate cele de mai sus le-am mixat la viteză mare, am obţinut o compoziţie ca de clătite,  pe care am turnat-o în hârtiile speciale. Am adăugat câteva stafide şi  în cuptorul preîncins, la foc mic, le-am copt vro 25 de minute până marginile s-au aurit.



Mi-au plăcut foarte tare, sunt extrem de pufoase, cu siguranţă de găsesc o cremă potrivită, tortul va fi special!
C. a reclamat faptul că se simte mălaiul crănţănitor, de aceea voi opări iniţial mălaiul cu lapte fierbinte şi apoi îl voi mixa cu restul ingredientelor.


Îs tare curioasă dacă în cantitate mai mare este tot pufos, voi încerca un chec cu fructe pe compoziţia asta!


2 comentarii:

  1. Pentru ca am o cantitate mare de malai de "ucis", fac si eu minunile astea :D
    Sarut mana pentru idee!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper să-ţi fie pe gust:) Eu le voi încerca ruladă cu gem la sfârşitul săptămânii.

    RăspundețiȘtergere