Zilele astea testez blaturi ce mi-ar putea susţine pasta de zahăr pentru decorat torturi de post.
O soluţie pare acesta cu mălai şi nucă de cocos. Eu am făcut brioşe în varianta mini şi maxi, compoziţia este suficientă pentru copt în forma de chec or ca blat subţire în tava cuptorului.
Ingrediente
* 120 gr făină
* 90 gr mălai negrisat
* 100 gr zahăr pudră
* 50 gr cocos fulgi
* 250 ml lapte de cocos
* 70 ml ulei
* 1/2 plic praf de copt
* un praf de sare
* stafide
Toate cele de mai sus le-am mixat la viteză mare, am obţinut o compoziţie ca de clătite, pe care am turnat-o în hârtiile speciale. Am adăugat câteva stafide şi în cuptorul preîncins, la foc mic, le-am copt vro 25 de minute până marginile s-au aurit.
Mi-au plăcut foarte tare, sunt extrem de pufoase, cu siguranţă de găsesc o cremă potrivită, tortul va fi special!
C. a reclamat faptul că se simte mălaiul crănţănitor, de aceea voi opări iniţial mălaiul cu lapte fierbinte şi apoi îl voi mixa cu restul ingredientelor.
Îs tare curioasă dacă în cantitate mai mare este tot pufos, voi încerca un chec cu fructe pe compoziţia asta!
Pentru ca am o cantitate mare de malai de "ucis", fac si eu minunile astea :D
RăspundețiȘtergereSarut mana pentru idee!!!
Sper să-ţi fie pe gust:) Eu le voi încerca ruladă cu gem la sfârşitul săptămânii.
RăspundețiȘtergere