La tortul cu Hello Kitty am ataşat brioşe mâţoase. Ştiam că
decoraţiunea va naşte mari încăierări, am încercat astfel să le preîntâmpin. Tortul îl postez mâine, nu-s gata cu pozele.
Pentru brioşe am pornit de la compoziţia
blatului cu cacao folosit la tort, am completat cu stafide şi marţipan. Au
ieşit pufoase, doar atât poci comenta postoasă cum sunt.
Pentru 15 brioşe medii:
-
3 ouă
-
60 gr zahăr
-
20 gr cacao
-
50 gr făină
-
3 linguri ulei
-
75 gr marţipan dat pe răzătoare
-
stafide, esenţă de rom
-
½ plic praf de copt
-
un praf de sare
Se mixează la viteză mare ouăle cu zahărul şi sarea, se
adaugă uleiul, apoi la viteză mică se amestecă cu făina, cacao şi praful de
copt cernute, la final se adaugă marţipanul, romul, stafidele. Teoretic aşa aş
fi făcut, practic mi s-a blocat butonul turbo al mixerului şi nu doar că nu am
mai putut folosi alte trepte mai mici de viteză, dar am şi reuşit performanţa
să răstorn cu paletele spuma de ouă.
Nu-i problemă gravă asta, câtă vreme s-o copt brioşele ce altceva să fi făcut
decât să şterg dulapuri, podele şi haine lipicioase?!
Cu o lingură am umplut pe jumătate coşurile de hârtie, nu-mi
trebuiau crescute-n afara ambalajului ca să pot aşeza decoraţiunile, le-am copt
vro 15 minute în cuptorul preîncins până au trecut testul scobitorii.
Ce frumos ştergeam eu mustăţi la miezul nopţii n-aş mai
scrie. În capul meu mâţele au mustăţile la nas, Hello Kitty le are la ochi, dar
n-am aflat asta decât cercetând de ce arătarile mele pisicoase nu aduc cu ea.
Şi ochii îi are la jumătatea feţei, dar asta n-am mai avut cum să schimb!
Am avut o săptămână groaznică, dar nu-s vorbe potrivite pentru povestit cu câtă bucurie le-am meşterit în miez de noapte cu dureri verticale şi oboseli crunte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu