marți, 20 martie 2012

Tort decorat cu royal icing





Îs tare mândră c-am reuşit din a doua încercare decorarea cu royal, prima n-o fost decât cu vro 2 ani în urmă la tortul grădină.!

N-am idee de alt titlu potrivit, e un tort cu lapte condensat caramelizat, ananas, piersici şi blat ciocolatos.

Royal icingul l-am obţinut dintr-un albuş de ou mixat bezea cu 150 gr zahăr şi zeama de la un sfert de lămâie. Am desenat gardul pe hârtie de copt şi am turnat cu poşul(duiul nr. 1) royal peste desen. Nu ştiu dacă am obţinut o compoziţie mai bună decât la ratarea din urmă cu 2 ani când din 24 piese nu a rămas niciuna neruptă, or pe motiv că amu o fost mici au rezistat toate transportului, habar n-am!

Tortul a fost cu:
- blat ciocolatos  ca aici la tortul cu truffe
- strat ananas proaspăt cuburi - 1buc
- interior din cremă piersicile cuburi de la un compot, 150 gr smântână grasă mixată, 40 gr migdale pralinate, 2 linguriţe gelatină
- exterior din 400 ml lapte condensat caramelizat, 140 migdale pralinate, 350 gr smântână bătută, zeama de la 1 lime, 4 linguriţe gelatină
- blat ciocolatos

Blaturile le-am copt în tava mare de la aragaz, am decupat două cercuri şi cu resturile rămase am acoperit lateralele, pentru a putea aşeza pasta de zahăr.
O fost atât de bun încât mi-am dat dezlegare, ca-n fiecare ultim an pe 17 martie când D. se aniversează cu minunăţii!


De aş învăţa şi mai repede cum se fac buchetele n-ar mai arăta ca aliniate pe tarabe, durerea mea  la torturile cu flori!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu