Când gazda de august a Cutiei misterelor, Gina, o dat ca lege ingredientul vedetă PASTELE şi nimic de care să le pot lega pentru desert, m-o luat olecuţă panica. Io nu mănânc
paste de două ori pe an, poate de două ori la trei ani. Şi atunci fie îs budincă sărată or dulce, fie
îs cu ton şi caşcaval. Asta-i vasta mea experienţă cu pastele, adică or
macaroane, or spaghete. Când mi s-o liniştit neputinţele am descoperit că şi
cuş cuşul e din familia pastelor, or io p’ ăsta-l gătesc adesea. Dar pân voi defila cu doi cuş,
de va fi vreme pân la zilele cele multe făr de net, am cumpărat două soiuri de
paste nou nouţe pentru bucătăria mea. Primul e ăsta, cannelloni. Am ales aceste
„ţevi” scurte pentru că atunci când
găteam făr de carne, adoram sărmăluţele cu vinete şi nuci. De la ăst gând m-am
urnit şi mi-i tare pe gust rezultatul.
E prima reţetă cu care particip la Cutia misterelor, de la lansare, la care n-am avut
nevoie de niciun alt ingredient şi pe care o voi repeta curând identic.
Deci, ingredientele mele:
- 250 gr cannelloni – din păcate am ales marca aceasta citind recomandări pe
internet, jumătate s-au crăpat imediat după umplere şi le-am înlocuit –
am folosit 11 bucăţi integrale la final
-
o
vânătă – 170 gr o avut curăţată
-
un
dovlecel – tot 170 gr făr de coajă şi coadă
-
o
mână de migdale tăiate grosier
-
2
linguri rase de pesmet
-
4
linguri de ulei
-
3
linguri de apă + o ceşcuţă cu apă
-
5 roşii cherry
-
2
roşii
-
3
frunze busuioc proaspăt
-
3
frunze dafin
-
3
căţei de usturoi
-
2
linguri sos de soia
-
un praf
de sare
Am tăiat cuburi vânăta şi dovlecelul curăţaţi de coajă, le-am pus într-o
tigaie la foc mic cu 3 linguri de ulei, 3 de apă şi praful de sare. Mie îmi plac
grozav legumele făr de condimente, de aceea în faza aceasta n-am folosit nimic
altceva. Când s-au înmuiat am adăugat migdale şi apoi pesmetul. Am umplut
pastele, la capete am pus capace de cherry.
Am uns vasul ceramic c-o lingură de ulei, am aşezat pastele. La mine au
fost 3 bucăţi suprapuse pe rândul doi.
Am blendurit roşiile cu busuiocul, usturoiul, sosul de soia şi ceşcuţa de
apă. L-am turnat peste paste. Primul rând a fost acoperit în întregime.
Am
lăsat 45 de minute la foc mic, în cuptor, până pastele au absorbit tot sucul de
roşii. Între timp cele suprapuse au încăput bine în primul rând.
N-or arăta ele prea bine, au stat cam mult în cuptor şi le-am pozat calde
că aveam pofte de ostoit.
Din lista Ginei de 10 ingrediente (dovlecei,
vinete, fructe de mare, roşii,
busuioc, mentă, pesmet, usturoi,
migdale, paste) am folosit 8, o, daaaaaaaaaaa!!!!! Nu văd nici în cele două
reţete de le mai am în minte cum să folosesc fructele de mare (p’ astea
le-am mâncat de două ori în treizeci şi şase de ani) şi menta.
Musai de urmărit parada de la sfârşitul lunii, preconizez să defileze
reţete câte n-au fost în toate ediţiile anterioare la un loc.
Minunat!!!! Felicitari din tot sufletul pentru reteta si marele sacrificiu de care dai dovada, sa gatesti paste cat pentru 3 cincinale, in doar 1 luna :) .E bestiala reteta ta :) ,.Eu am folosit toate cele 10 ingrediente, dar imi place enorm si reteta ta :)
RăspundețiȘtergereSăru' mâna, Gina! Tare mulţumesc pentru ocaziune:)
ȘtergereSint fan paste de tot felul si cu orice ,dar pt ca ingrasa le fac doar atunci cind sint in criza de timp si trebuie sa pregatesc ceva rapid cu ce gasesc prin casa.Voi copia aceasta reteta cu siguranta si cind te gindesti ca pastele in Italia sint recomandate de nutritionisti in curele de slabire?!!!!!!Te felicit pt ingeniozitatte!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Tori! Is tare mandra de reteta asta, io nu fac mancaruri pentru o singura masa, inca fac pentru o saptamana cum am vazut la mama:))))) E o reteta grozava asta, musai s-o-ncerci sa-mi confirmi:)
Ștergere