miercuri, 7 iunie 2017

PROVOCAREA CUTIA MISTERELOR - LISTA DE IUNIE

REGULAMENT

Pe 5 or 6 iunie mi-am dat seama cu tristețe că am uitat de Cutia misterelor. Pe fiecare 1 de lună săream pe grupul de Facebook al Provocării pentru a afla lista de ingrediente. După asta, vro săptămână,  visam propuneri strașnice. Timp de 3 ani traseul ăsta l-am bifat lunar.  Mi-am propus să aștept terminarea vacanței mici și să anunț în grup moartea Provocării. Adică e o mare deznădejde să văz cum paradele de 10 - 15 - 20 propuneri,  în luna mai au adunat exact 2 (una a gazdei și una a mea). 

Întâmplarea a făcut ca exact când eu intram să anunț înmormântarea, gazda lunii mai, nu doar că nu era supărată pe eșecul paradei, ci propunea să preiau ștafeta pentru iunie. În istoria Proiectului, când numărul de propuneri a fost restrâns, gazda ne-o părăsit făr a mai publica vro paradă. Mi-am răspuns: Hai, Mărie, să mai încercăm o lună! După cum am mai zis, io în fața mea nu prea comentez, iată-mă-s dară gazdă de iunie. Ce-oi mai râde de naivitatea asta pe 30 când oi defila singură!


Mi-ar fi plăcut ca acest proiect să trăiască mulți ani făr de nicio abatere de la regulamentul gândit de mama lui.  Oarece treceri de vedere ale încălcărilor au mai fost, crez însă că niciuna atât de gravă ca cea pe care-s gata s-o propun în ce privește vedeta. Motivul nu-i decât dorința de a aduna mai mult decât propria-mi propunere la finele lui iunie în defilare.

Selecție din regulamentul Provocării Cutia misterelor:
  • Cutia  va conține un număr de 7 până la 10 ingrediente,  precum și un ingredient vedetă care va străluci în preparatul final. 
  • Cu ingredientele se va realiza un preparat sau mai multe.
  • Orice persoană care vrea sa participe trebuie să facă o rețetă cu ingredientul vedetă și unul or mai multe dintre celelalte din lista propusă de gazda lunii.
  • Preparatul nu trebuie să conțină alte ingrediente în afara celor propuse de gazdă. Singurele acceptate ca abatere de la regulă sunt: apa, orice tip de grăsime vegetală sau animală, zahărul, mierea sau alți îndulcitori, făina, amidonul, sarea, condimentele (aici fiind incluse și condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar și toate tipurile de oțet, muștar, ketchup, maioneză), verdețuri (pătrunjel, mărar, coriandru, cimbru etc.) păstăi de vanilie, arome pentru prăjituri și alți aditivi alimentari (zahăr vanilat și aromatizat, gelatina, conservanți, coloranți), agenți de creștere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt și drojdie).
  • Propunerea se va comunica gazdei.
  • La finele lunii, pe 30 iunie în acest episod, gazda publică parada tuturor propunerilor primite.

Doamnelor,   ingredientele Cutiei din iunie sunt:
  1. Ouă
  2. Ciocolată (albă, neagră, verde-n dungi etc.)
  3. Lapte (dulce, acru, de migdale or capră etc.)
  4. Smântână ( dulce, fermentată, pentru frișcă or ba)
  5. Nuci și semințe (toate soiurile)
  6. Brânză (s-a înțeles deja ideea, orice tip de brânză)
  7. Cacao
  8. Cafea
  9. Pișcoturi, biscuiți
  10. Aluat foietaj
  11. Cireșe/ Vișine/ Căpșuni/ Caise - unul dintre fructe sau mai multe va fi folosit obligatoriu în preparatul final. Pentru prima dată în Cutie se găsesc mai multe ingrediente vedetă, doar, doar va atrage mai mult interes. 

Ne citim la defilarea din 1 iulie, misterioşilor!
_____________
La închiderea ediției:
- Malia, țe-i în cutia asta?
Și-i citesc nepoțelului meu de 4 ani, Theo, lista și numele cutiei.
- Aha, ca la Zgubi, Masina Mistelelol! Dal Cutia ata tle s-o comandezi pentlu toltu lu mămăica. 

Așa că de aveți nevoie de ajutor, mergeți pe mâna lui, comandați îngredientele pentru un tort de om drag.

4 comentarii:

  1. Ce lista frumoasa, sper sa se stranga retete frumoase

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmm... Este pe moarte si proiectul asta? pacat :( Imi facea placere sa urmaresc ce nazbatie mai faci :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,la cum se arată, îl voi declara oficial mort. Îmi dau liste și făr de el, altfel nu mai ajung cu nicio rețetă pe blog :)

      Ștergere