Se făcea că Ștefănuț și Theo, nepoțeii mei, și-ar dori tare mult un cățel. Din păcate pentru dorința lor de minori aflați în dădăceala lu' Mamae, care mamaie urăște animalele, acest vis este momentan neîmplinibil.
Pe 27 decembrie, într-un an, în calendar o scris Sfântul Ștefan Nuștiuce și Sfântul Theodor Altnuștiuce. În anii următori s-o păstrat doar Sfântul Ștefan scris cu roșu, dar la mine-n minte o rămas că-i ziua în care trebe onomasticați împielițații soră-mii.
Așa că atunci când la întrebarea: Ștefănuț, cu ce ți-ai dori să fie tortul de anul acesta răspunsul o fost Dar chiar nu știu, Maria, mi-ai făcut toate personajele pe care mi le-am dorit am răsuflat ușurată pentru că eu deja știam cine va fi vedeta dulce. Adică întâi am crezut că nu aud bine și după aia am respirat a ușurare. Sigur că el apoi ș-o amintit că ar vrea cu X sau cu Y dar deja comanda nu mai putea fi onorată.
Îmi proiectasem două pernuțe pe care să șadă 2 căței, unul alb și altul negru, pentru fiecare băiețel în parte. După cum spuneam și la restanțele trecute, de Crăciun am avut 2 torturi de cărat cu trenu, plus Omul de zăpadă cu renu lui, biscuiții decorați, așa că mi-ar fi fost imposibil să mă descurc cu un al treilea bagaj sensibil.
Pentru că nu era vreme de pozat secțiuni pe la neamuri, mi-am făcut un minitort special pentru asta. L-am montat într-o matriță obținută din tăierea fundului și gâtului unui PET la 2 litri. Data viitoare decupez unal la 1 or 1,5 litri, parcă o fost prea mare ăsta.
STRATURILE:
1. Pandișpan însiropat - AICI despre metoda care nu dă greș la astfel de foi făr de a folosi praf de copt.
2. Cremă de ciocolată neagră cu piure de castane - ACI rețeta.
3. Blat cu marțipan și ciocolată (AICI unul dintre torturile la care am scris pe îndelete despre ăst blat).
4. Cremă de ciocolată albă cu frișcă - AICI unul dintre torturile la care am povestit despre crema aceasta.
5. Pandișpan însiropat
6. Compoziție omogenă de blaturi și creme
7. Ganache nemixat - 50 grame ciocolată neagră topită pe baie de aburi cu 50 grame smântână pentru frișcă.
8. Pastă de zahăr
PERNA
Am montat tortul pentru pernă într-o cutie de 20x11 centimetri.
După ce am decupat toate cele 4 laturi, am încercat să-l sculptez pe diagonala exterioară în partea superioară și interioară în cea inferioară, dar n-aș zice c-am fost mai aproape de forma unei perne reale astfel.
După decupare, am mărunțit toate resturile de tort într-o pastă omogenă și am acoperit cu ea tortul încercând să-l bombez și să acopăr integral.
Următorul pas o fost îmbrăcarea în ganache nemixat și abia apoi în pastă de zahăr.
Cățelul l-am realizat cu ajutorul tutorialului ACESTA.
Corpul este din resturi de tort omogenizate de la decuparea pernuței, iară blana cu buttercream (AICI am scris pe larg rețeta cremei cu unt). Mi-am dorit să-l îmbrac în crema obținută din albușuri încălzite și unt dar am ratat-o de 2 ori. N-am avut un dui mai potrivit pentru firul de păr, dar tot sunt extrem de fericită de rezultatul final. Înainte de a începe blana, am acoperit cățelul cu cremă de unt într-un strat fin.
Probabil în jumătate de oră am terminat tot cățelul neperfect de la zero. Am refăcut de câteva ori blana, pân la urmă m-am lăsat păgubașă. Crema de unt se întărește și figurina nu este deloc fragilă. Eu l-am tot răsturnat, atins, făr să-i pun în pericol mai mult decât coada. Este foarte gustoasă combinația aceasta de unt vanilat și ciocolată albă, dar mie nu-mi place că-i tare (exact ca untul din pachet) și rar are cineva răbdare la tăierea tortului să aștepte. Eu una n-am!
Corpul este din resturi de tort omogenizate de la decuparea pernuței, iară blana cu buttercream (AICI am scris pe larg rețeta cremei cu unt). Mi-am dorit să-l îmbrac în crema obținută din albușuri încălzite și unt dar am ratat-o de 2 ori. N-am avut un dui mai potrivit pentru firul de păr, dar tot sunt extrem de fericită de rezultatul final. Înainte de a începe blana, am acoperit cățelul cu cremă de unt într-un strat fin.
Probabil în jumătate de oră am terminat tot cățelul neperfect de la zero. Am refăcut de câteva ori blana, pân la urmă m-am lăsat păgubașă. Crema de unt se întărește și figurina nu este deloc fragilă. Eu l-am tot răsturnat, atins, făr să-i pun în pericol mai mult decât coada. Este foarte gustoasă combinația aceasta de unt vanilat și ciocolată albă, dar mie nu-mi place că-i tare (exact ca untul din pachet) și rar are cineva răbdare la tăierea tortului să aștepte. Eu una n-am!
Băieții or fost surprinși, ceea ce pe mine mă bucură întotdeauna. Sper să trăiesc ziua când Moșul le va împlini și ham-ham dorința.
Superb de dragut!!!!!!Si cred ca si gustul pe masura...IMi place si ideea cu pet-ul!!!!!!Torina
RăspundețiȘtergereTori, mă frustrează torturile de pe net la care nu văz secțiunea. E mai mult de muncă, dar e de folos, așa știu la toate gustul și nu mai am emoții despre cum o arătat porția. Sunt și bidoane pătrățoase, îmi pare rău că nu m-am gândit la ele. Și mie îmi place cum o ieșit potaia.
ȘtergereChiar fain a iesit ham ham ♥♥♥
RăspundețiȘtergereLa multi ani nepotilor tai!!!
Daaa, cu oleacă de îngăduință seamănă cu Pufică :))
ȘtergereNeee, Pufica este unic si nu poate fi copiat :D
Ștergere