joi, 26 ianuarie 2017

Tort de Revelion




M-am tot gândit dacă să public tortul acesta ora ba. Întâi,  că-s pozele urâte, dar asta ar însemna să nu ajungă decât 3 rețete dintr-un an pe blog. Apoi,  pentru că este el nefrumos, ACESTA este modelul pe care mi l-am dorit. M-am străduit vro 2 ore să reușesc fața aia drăgălașă ș-am renunțat. Știu că nu era nimic complicat, dar n-o vrut simplu ăla să-mi iasă. Și în al treilea rând,  pentru că a fost o combinație neinspirată. Cu cele 3 voturi împotriva publicării și făr de niciunul de partea sa, îl las aci de-a naibi-mi.

L-am plimbat vro paișpe, cinșpe ceasuri cu autocarul. Congelat o săptămână, apoi așezat în geanta frigorifică într-o cutie protectoare de plastic. Fizic n-o suferit niciun accident la transport. Apoi, l-am scăpat eu pe jos în bucătăria lu' Bogri în timp ce boceam ce șuie e secținea asta și astalalta, nici n-am ce poza! După ce l-am adunat de pe jos,  felia a fost perfectă.

Cred că de la congelatu ăsta n-o mai rămas nicio aromă, altfel nu-mi explic cum de am ajuns cu el atât de fad. După deplasarea cea lungă s-o topit tot Fodekorul. Presupun că se topea și după  congelare de o zi. De aceea secțiunea apare cu răzătură de ciocolată.

Fază din autocar
Doamna de lângă mine se-ntoarce după unul dintre popasuri văcărindu-se "Aoleu, ouăle mele, șoferii ăștia nesimțiți aruncă bagajele în toate direcțiile!". Zâmbesc cu superioritate gândului că cele zece ouă plimbate omletă 600 de kilometri la destinație costă 5 lei, după care realizez cu urlet " Aoleu, tortul meu!" . 



STRATURI

1. Blat pandișpan fără praf de copt,  însiropat;

Rețeta este detaliată AICI

2. Cremă de ciocolată albă cu mure - ACI rețeta, am folosit doar mure făr de zmeură;
3. Blat ciocolatos cu marțipan;

AICI rețeta

4. Aceeași cremă, cu o cantitate ușor mărită de fructe. Am încercat să obțin un degrade între cele 3 nuanțe ale cremelor mărind la fiecare nou strat cantitatea de mure , nu mi-o reușit;
5. Blat pandișpan însiropat;
6. Cremă de ciocolată albă cu mure;



7. Decorare cu pelete de ciocolată neagră și  fondant Fodekor.

Tortul a fost montat în cratița de 22 centimetri și o ajuns la 2 kilograme.


Mai am de povestit un tort  de la Crăciun, ăl mai complicat,  și rămân  făr de restanțe pe dulcegării. 

5 comentarii:

  1. No, esti cat de cat in grafic :D Eu am retete de publicat din februarie 2016!!!
    2016 a fost pe blog cel mai sarac. Pana si in 2008, cand inca nu stiam ce vreau de la blogger am scris mai mult :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am văzut și eu acum cât de puțin ai scris în 2016, băgasem de seamă că ai lipsit, dar n-aș fi crezut că atât de mult :(

      Ștergere
    2. Mie nu-mi pare rau, dimpotriva! Mi-a trebuit pauza asta :)

      Ștergere
  2. IMI place f mult cum a iesit si al tau!!!DE ce trebuie sa fie identic cu originalul?Torina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut mult originalul, simplu, vesel, cochet. Îl reîncerc la anu.

      Ștergere