luni, 26 ianuarie 2015

Bomboane din cozonac


    M-am gândit la ele din secunda în care am gustat blatul de la prăjitura cu orez şi portocale – reţeta aci pe blog. Mi-ar fi plăcut să am nuci măcinate or fulgi de migdale ca să nu folosesc atât de multă ciocolată, n-am avut!




Pentru 300 gr bomboane, 11 bucăţi:
-         150 gr chec cu stafide -  stollen – de nu-l  aveţi la îndemână, aş zice să-l cumpăraţi, de nu, recomand să adăugaţi stafide la cozonacul obişnuit
-         50 ml frişcă lichidă
-         30 gr ciocolată albă
-         80 gr ciocolată 55% cacao
-         10 gr fulgi de ciocolată cu lapte

 - Am topit pe aburi ciocolata albă cu frişca 
-  Am firimiţat feliile de chec 
-  Am amestecat bine firimiturile cu ciocolata topita 


-  Am împărţit compoziţia în bucăţi de câte 20 de grame (mult prea mari!) şi le-am rotunjit între palme. Fiecare bilă am tăvălit-o în ciocolată neagră topită pe aburi şi am lăsat-o la întărit pe hârtie de copt. Nu le-am bibilit să le fac scurg bine surplusul de ciocolată, chiar îmi doream nişte bomboane ciufulite!


- Am presărat fulgi de ciocolată pe fiecare bomboană în parte.
       Iniţial,  mă gândisem jumătate să le îmbrac în ciocolată albă, cum tableta neagră topită mi-o ajuns pentru toate, n-am mai testat ceea ce probabil ar fi fost mai inspirat pentru un contrast final.



Se păstrează în loc răcoros, de evitat frigiderul!

Ca toate bomboanele din ultima vreme, Bounty aci, făr de zahăr aci, pentru mine-s perfecte atâta vreme cât au înveliş dur şi umplutură molcuţă. Astea fură cam dulci pentru mine,  dar la o bomboana cât gust eu, nu fu cu  bai!



-         Vreau şi eu să cumpăr un kil de bomboane d’ astea!
Nu gustase decât una,  căci  zgârcenia cofetăreasei era motivată de cele două zile cu poze întunecate.

 Abia aştept să am nişte resturi de blat şi să încerc să le pun pe băţ după reţeta asta grozavă! S-o anunţat un tort pian şi unu stup, dar pân nu le văd achitate nu mai iau în calcul nicio comandă.

Miercuri fursecuri ratate de trei ori consecutiv (oi, de câtă vreme îmi doresc io lansarea secţiunii de ratate!),   iară vineri defilez cu punctajul  pentru cărţile lui  2014.


2 comentarii:

  1. na ca ai facut iar bomboane :D O sa faci pana la urma o cutie asortata? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Fac, dar dintre cele făr de zahăr pentru sfârşitul ăsta de săptămână:)

    RăspundețiȘtergere