duminică, 10 noiembrie 2013

Tort Ben 10



Mare bucurie fu tortul acesta!
Când G. îmi ceru de azi pe azi o maşinuţă de dăruit unui Mihail îmi imaginam una  căţel splendidă. Apoi, mă gândeam c-aş meşteri  un clovn or un om de zăpadă or un ceva ce n-am în minte încă, pentru ca-ntr-un final să-mi amintesc că Mihai e admirator de Ben 10. Ştiam că Dan îl desăvârşeşte cum io nu poci, G. o plusat cu un tort la un kilogram, iacă-tă cum se nasc astfel de momente magice.



Deşi am găsit repede un tutorial şi un tort grozav fu tare greu de ajuns pân la capăt. Pasta de zahăr nu se colorează intens, de negru nici nu poate fi vorba. Am reuşit olecuţă cu un amestec de fodekor şi PDZ, dar nu-i deloc o variantă mai uşor de modelat or pentru obţinut culori tari.

Îmi doresc tare mult să am un nou moment pentru repetat ispravă. De-l conving pe Ştefănuţ pentru 27 decembrie îmi împlinesc dorinţa iasta.


În final tortul a avut 1,5kg fără PDZ şi blaturi din pandişpan cu cacao (în laboratorul unde fac practica cofetăroasă pluralul de la blat e blate!), cremă de vanilie două straturi şi între ele ciocolată amară cu frişcă.

6 comentarii:

  1. Sa inteleg ca acum sunteti o echipa si in bucatarie? :D Bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem o echipa grozava: uite cum i-ai facut Dane ochii, lipseste pasta alba, ai vazut tu ochi roz?! Mariaaaa ai stricat tot pumnul cu griul tau, uite ce fel ai lipit la talpa, uite cum ai stricat degetul! Fu tare greu, da-i un exercitiu strasnic!

      Ștergere
  2. Uaaaa super a iesit...de abia asteptam sa-l vad. Ti-ai tras un super asistent f talentat felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca a iesit foarte bine, chiar daca nuantele nu sunt la intensitate maxima. Felicitari pentru munca de echipa, se vede ca da roade!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Fu al doilea decupaj al domnului cel artist. Io chinui pasta de 3 ani cu rezultate dramatice pe ici, pe colo:))))

      Ștergere