luni, 12 martie 2018

DESPRE LUCRURILE SIMPLE (43) - HOȚUL X 2


Se ia un borcan și sub capacul lui se depozitează pe bilețele toate fericirile anului. Sau se ia un blog și i se dă misiunea asta. Ia să mai completez c-o liniuță planul lui 2018.
- exerciții de echilibru: a se identifica cel puțin o fericire în șapte zile curgătoare!


2014, 8 MARTIE
Îmi amintesc în detaliu amiaza aceea. 
Deși am înfofolit în uitare perioada, așa mă pricep eu să mă vindec, știu că a sunat la ușă, mi-a pus în brațe o traistă burdușită și dus a fost. Ne despărțiserăm de puțină vreme, poate de două or de trei săptămâni. M-a sunat mai târziu să mă întrebe dacă m-am uitat la daruri. Nu o făcusem. Încă eram uimită că nu-l cerusem înapoi, ca de atâtea alte ori toxice până atunci. Am văzut apoi că-i un teanc de cărți, dar n-am fost atentă la niciuna dintre ele. Mult mai târziu am descoperit 100 de euro pitiți într-un volum gros, Hoțul de cărți scria pe el. Bancnota aia am tot cheltuit-o  și am tot adunat-o  iară în același volum vro doi ani. Era o rezervă de liniște pentru zilele crunte făr de alți bani. 
Îmi amintesc că am ajuns să o citesc mulți ani după dăruire. Zambetania îmi spune că Hoțul de cărți a fost pe locul 1 în topul cărților citite în 2014. Blogul își amintește făr de tăgadă mai corect decât mine. 

Am răsfoit-o adesea după prima lectură, este cea mai frumoasă carte pe care am citit-o vrodatăN-am reușit să scriu despre ea pe blog, în niciunul dintre anii următori, deși mi-am tot propus. 



2018, 8 MARTIE
B. îmi dăruiește emoționat o carte. Îmi cumpără adesea volume la întâmplare de pe raftul cu noutăți, dar ca-n acea zi nu l-am simțit niciodată.

- E o carte care-mi doresc să-ți placă mult. Sper că n-am greșit. 

Da, era Hoțul de cărți, cea mai frumoasă carte pe care am citit-o vreodată!

M-am bucurat dintr-o mie de motive pentru întâmplarea aceasta. Primul Hoț de cărți va avea șansa de a deveni cea mai frumoasă carte citită vreodată și pentru alți cititori. În amiaza aceea, din urmă cu 4 ani, nici nu-mi imaginam că aș putea vrodată să fac parte dintr-o relație sănătoasă. Am cheltuit de atunci de zeci de ori câte o sută de euro făr să-i mai readun între file de carte pușculiță, dar rezervele de bucurie sunt altele și par nemărginite.  Făr să anulez utilitatea primului dar și recunoscătoare fiind în continuare gestului care mi-a adus în brațe cea mai frumoasă carte citită vrodată, sunt atât de plină că acum dețin dintre cele care nu pot fi cumpărate cu bani, pe care mi le-am dorit dintotdeauna făr să cred cu adevărat că le și merit. 
Și, da, de astă dată cartea va ajunge și pe Zambetania!

_________________
Alte fericiri din borcănaș:
38. Dragă Moș Crăciun (ultimul bilețel din 2017 cu trimiteri spre întreaga colecție a primilor doi ani)
39. Muntele
40. G. 
41. ShoeBox
42. 447,01

5 comentarii:

  1. Mica mea fericire consta in dorinta de a citi o carte .De 2 ani de zile nu reusesc acest lucru,(sunt infundata numai in cartile mele de specialitate).Promit ca dupa data de 11 iulie imi voi satisface aceasta nevoie.Torina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tori, sper să reușești și să nu mai existe apoi EXAMENE! Baftă multă!

      Ștergere
  2. Multumesc!!SA TE AUDA DUMNEZEU!!!!!!!!TORINA

    RăspundețiȘtergere