marți, 19 februarie 2013

Ruladă aperitiv cu dovlecei



Oi, ce-mi mai plac ruladele astea! Fu de început cea cu ciuperci, apoi minunata cu varză şi amu dovleceii!  3 foi diferite, n-aş şti a zice care-i mai bună. De va mai fi şi o patra încercare aş vrea-o cu mălai şi ton, io să fiu sănătoasă!

Ziceam la Kinder mascarpone c-am omagiat gătitul în propria bucutărie. Aşa fu şi cu rulada. Măcar atât să fi învăţat de la pensiune, că nu-i deloc complicat să lucrezi simultan la 10 tigăi:)


Umplutura:
* 2 dovlecei
* jumătate de praz
* 2 morcovi
* 100 gr telemea
* 100 gr caşcaval
Pentru că trebe lucrat cu foaie fierbinte şi umplutură asemeni, începem cu dovleceii or morcovii.
Dovleceii îi puteam fierbe, pasa şi amesteca cu prazul călit. Dar, i-am dat pe răzătoarea mare, am tăiat prazul rondele şi le-am opărit (că asta-i la mine călirea). Morcovul se fierbe separat.
Când dovleceii şi prazul s-au înmuiat bine am adăugat telemeaua sfărâmată. O puteţi condimenta, amesteca cu mărar, după cum vi-i pofta. Eu nu i-am adăugat nimic, că aşa mi-i felul:) De se răceşte până-i gata foaia o reîncălzim.


Pentru foaia de ruladă coaptă-n tava mare a aragazului:
* 5 ouă
* 50 gr caşcaval
* 5 linguri făină - 50 gr
* 5 linguri ulei
* 1 linguriţă praf de copt
Am mixat la viteză mare  ouăle, apoi am adăugat treptat uleiul. La o viteză mai mică am continuat baterea adăugînd făina cernută cu praful de copt. La final am amestecat  caşcavalul ras.
În tava acoperită cu hârtie de copt, am  turnat aluatul şi am aşezat câteva feliuţe de morcov fiert.
Am copt în cuptorul preîncălzit 10 minute.


Rulăditul
După coacere am răsturnat foaia pe  hârtia de copt cu partea ce a stat pe tavă în sus. Peste aceasta am  răzărit caşcaval - 50 gr, am întins umplutura cu dovlecei, la capătul de la care am început rularea am aşezat morcov fiert, am presărat şi restul de 50 gr de caşcaval ras şi am rulat pe cât de strâns am putut. Împachetată în hârtia de copt, am înfăşurat-o într-un prosop uscat şi-am lăsat-o la răcit.

Gata, nu mai e vreme de lăudat!




2 comentarii:

  1. Vad ca te-ai specializat in rulade :D
    Eu nu le am deloc la ruladit si ma cam feresc de ruladeala, dar asa-mi place cum iti iese tieeee!!! :D Mai mai ca m-as apuca si eu de ruladeala :D
    Am invatat un verb nou de la tine :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, Crisa, drept spui ca n-am facut in toata viata mea 3 rulade (cate sunt de la inceputul anului, far de cele dulci pentru pensiune). Incepe cu cea de varza, ca-i pe jumate reteta ta:) De cozonacul iti fu simplu, sa le vezi pe astea:)

    RăspundețiȘtergere