miercuri, 28 octombrie 2015

Ruladă aperitiv





Cum am văzut la Crisa răsturnica asta, cum hop și io s-o-ncerc. Întâia oară, am avut prea multă umplutură și prea puțin blat, dar succesul i-o fost uriaș. Atunci m-am gândit că o puteam cu ușurință rulădi de eram olecuță atentă la cantități. Apoi, tot la ea am găsit una cu spanac, asta, și hop și io cu desăvârșita mea.

Pentru cine se teme de rulade, varianta răsturnicii este minunată. Ingredientele sunt din categoria "ce avem prin casă", fiecare după pofte.

Eu am folosit:
- pentru foaie - este blatul cu spanac pe care l-am mai pregătit  la tortul cu somon și la rulada cu salată,  mai are și varianta dulce la tortul cu 7 ciocolate,  pentru o foaie coaptă în tava mare a aragazului am avut:
- 6 ouă
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri cu apă
- un praf de sare
- o mână de spanac proaspăt
- 120 grame făină
- 2 grame praf de copt
- un praf de turmeric
-  piper măcinat

1. Am separat albușurile de gălbenușuri.
2. Spanacul, gălbenușurile, uleiul+apa le-am blendurit. Atenție la cantitatea de lichide adăugate, trebuie să fie suficientă cât să paseze spanacul, nu mai mare!
3. Am bătut albușurile cu un praf de sare, după ce am obținut o spumă tare am mai mixat 3 minute la viteză mare.
4. Tot cu mixerul la viteză mare am încorporat în albușuri blendureala cu spanac.
5. Am adăugat treptat în ouă prafurile cernute, le-am omogenizat cu ajutorul unei spatule cu grija de a păstra o compoziție aerată.

- pentru umplutură - trebuie pregătită înaintea foii
- am avut 450 grame de kaizer cu porumb, ardei roșu, mazăre, pătrunjel, ceapă verde, măsline verzi + kalamata, ciuperci proaspete. Desigur că era nevoie de o cantitate mai mică.
 Am tăiat toate cele mărunt,  făr de porumb și mazăre. Kaizerul l-am prăjit 2 minute.



Am așezat ingredientele în tava de copt acoperită cu hârtie, stratul a fost cam gros și le-am presărat oregano uscat, ceea ce pentru gusturile mele nu fu taman o idee bună. Pentru a nu vă trezi ca mine cu secțiuni pline de mazăre or măsline, așezați în tavă ingredientele pe rând.
Peste ele am întins,  pe cât de uniform am putut,  compoziția cu spanac.



În cuptorul preîncins am copt la foc mic 15 minute.
Am răsturnat foaia coaptă pe un prosop umed.



Am ras cașcaval (100 grame) peste foaia fierbinte și am rulat-o în prosop. Am lăsat-o la răcit înfășată astfel.





Cu siguranță o mai fac/refac!

2 comentarii:

  1. Arata super super super ♥♥♥ Mi-ai dat acusica niste idei faine, de mor de nerabdare sa le incerc :D Stai sa-mi fie bucataria gata, ca o sa vezi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Abia aștept să văz ce idei ți-au dat ideile mele care au pornit de la ideile tale :))))

      Ștergere