Şi biscuiţii ăştia
au o poveste. Cum altfel ?!
Se făcea că aveam o
listă cu o sută de dulcegării de pus pe băţ şi că taman atunci îi trebuiră lu’
Ale alte patruzeci de dăruit cu bogdaproste.
Am îndreptat oferta
spre biscuiţi, preferaţii mei, o fost
aprobată şi am purces în căutarea marţipanului. Nu-i prima dată când bat jumate de oraş şi nu-l
găsesc exact în secundele în care-mi e de trebuinţă. În criză l-am înlocuit cu dulceaţă de
vişine, o minune! Că apoi am fost luminată postos şi că m-am sucit pe brioşe în ceasul douăşcinci,
alt chin, am zis deja aci.
Brioşele ce au fost dăruite în timp ce biscuiţii au şezut dosiţi pentru vremi făr de post |
Ce-mi place la
biscuiţii ăştia, şi încă mă uluieşte, e
faptul că se păstrează foarte multă vreme proaspeţi. Eu i-am decorat fix după o
lună. Echipa formată din bunica şi Ştefănuţ i-o lichidat instant luptându-se la mustaţă cu
recordul deţinut încă de furnicile amatoare de biscuiţi cu marţipan.
În arhivă există
variantele anterioare ale biscuiţilor, nu mai rescriu reţeta - oricare dintre linkurile din defilare duce către ea. Diferenţa e dată amuş
de dulceaţa care o înlocuit marţipanul şi ciocolata colorată cu care i-am
decorat. I-am lucrat foarte greu, iniţial i-am umplut cu şerbet, bineînţeles
că s-o topit la copt, la dulceaţă am luat doar fructele, dar tot s-o scurs
mult din sirop la asamblarea biscuitelui. Din fericire la copt nu s-o ars dulceaţa în surplus, nu s-o desfăcut biscuitul.
Când i-am pozat eu
după o lună, în secţiune nu mai era mare
lucru, dar proaspeţi erau plini de
dulceaţă cu fructe şi sirop, o combinaţie delicioasă în raport cu
aluatul de turtă dulce.
Nu cred c-am ajuns
la capăt cu variantele marţipanoşilor, cu gem de caise tre să fie grozavi.
Defilare biscuiţoasă, doar marţipanoasă în trecut:
- prima încercare - mai 2013 - decorare cu royal icing - aci
- decoraţi cu fondant aci
- cu marşmaloasă aci şi episodul recordului celor 40 de biscuiţi lichidaţi de furnici
- decoraţi cu ciocolată albă - aci
- uitasem că i-am umplut cu gem de portocale - bună memorie mai are blogspot ăsta! - aci reţeta
În weekend restanţe despre cărţi, iară de săptămâna viitoare tot restanţe pe băţ făr de băţ.
Confirm ca sunt grozavi cu martipan ♥ Daca nu ii gustam, poate niciodata nu as fi facut si eu :D In plus reteta nici nu este atat de complicata pe cat pare, iar biscuitii chiar ii poti pastra mult si bine ♥
RăspundețiȘtergereImi plac astia rooooz :D
Am găsit din fericire astăzi marţipan aşa că mâine îmi deschid atelier biscuiţos pentru o prinţesă:)
RăspundețiȘtergere