luni, 31 decembrie 2012

Bulete picante glazurate



Cea de a doua reţetă pentru concursul Philips Airfryer găzduit de Teo este aceasta a buletelor picante. M-am gândit la ea din prima secundă a concursului, dar cum ziceam la prima reţetă,  poftele sor' mii m-au îndrumat întâi spre fursecurile prăjite.


Dacă ar fi să enumăr pe degetele unei mâini care sunt cele câteva reţete cu baie de ulei pregătite-ntr-un an buletele ar ocupa 2 locuri, 2 ar fi ale gogoşilor şi una fie pentru vr'un soi de chifteluţe, fie pentru cartofi pai. Amu că am comunicat ce schimbări infinite ar aduce-n bucătăria mea unul dintre cele două mari premii, să-ncepem!

Pentru 30 de bulete :
* 100 gr brânză de burduf
* 100 gr telemea de capră
* 100 gr caşcaval afumat
* 50 gr făină albă
* 150 gr mălai
* piper, boia iute
* 3 ouă mici or 2 mari
* ulei pentru prăjit



Se amestecă bine ouăle, făina, condimentele după gust, toate sortimentele de brânză rase or sfărâmante. Compoziţia rezultată trebuie să fie fermă, eu am împărţit-o  cu lingura toată, am tăvălit-o prin mălai şi am modelat bile.


Buletele tăvălite bine prin mălai le-am rumenit în baie de ulei încins.

După ce s-au aurit pe toate părţile le-am scos pe hartie absorbantă pentru scurgere surplus de ulei.

Pentru glazurare:
* 25 ml sos de soia
* 50  ml apă
* 25 gr zahăr brun
* 50 gr miere
* 1 linguriţă ulei
* 30 ml suc de portocale
* 10 gr amidon
* doi căţei de usturoi
* boia iute

 Am amestecat apa, uleiul, sucul, sosul de soia, apoi am adăugat amidonul, boiaua şi le-am omogenizat bine cu telul. Le-am pus la foc mic pân s-o-ngroşat. Când am stins focul am adăugat căţeii de usturoi zdrobiţi uşor şi mierea peste sosul format.





Am tăvălit buletele prin sos, pân la faza asta am ajuns doar cu jumătate dintre ele, până termin de postat probabil vor mai rămâne doar pozele, a se traduce  toată văităciunea asta prin: da-s grozave!!



 Asta-i aşa să nu uit cum o văzut aparatul movul albastru în faţa ochilor.


Să ne recitim la anu', voi sănătoşi, eu c-un premiu prăjitor făr de uleiuri!
La mulţi ani!

4 comentarii:

  1. Super reteta, bafta multa la concurs si un an nou minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc, Paula! Mi-aş dori foarte tare un aparat d'ăla prăjitor făr de ulei!Să-ţi fie anul bun, cu sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fata draga, multa imaginatie mai ai! :) Iti urez bafta multa la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Crisa! Maine-s rezultatele afisate:)

    RăspundețiȘtergere