bhmvnbdjkl
4/31➤Provocarea lunii decembrie 31 de povești pentru 31 de zile.
Când tot internetul vuia de poze și filmulețe cu Ciocolata Dubai, n-am fost foarte curioasă despre ce e vorba.
Când pruncul s-o-ntors de la școală cu pofta, el care nu mănâncă dulciuri decât de foame, am început misiunea dificilă de găsire în orășelul nostru a ingredientelor speciale. Probabil și alți oameni or pățit aceleași cereri simultan cu mine căci vreo două săptămâni mi-am auzit de la prăvălie doar: Acum am terminat pasta de fistic și Abia s-or epuizat tăițeii!
Copilul o gustat ciocolata între două îmbucături de carne și n-o fost prea impresionat. Nu mai era ceapă verde-n grădină, o combinație mai potrivită pentru el. Ciocolată cu castraveți la oțet, prăjitură cu mici, orice cu orice, nicio alăturare nu-i imposibilă!
De vreo șase ori într-o perioadă scurtă am refăcut rețeta. Pentru toate aniversările și vizitele devenise cea mai bună soluție. Din păcate, pozele îs departe de cât de ochioase sunt în realitate.
În rest, despre gust e simplu: ori ești fan or ba! Eu mi-s acum în ambele tabere. Uneori îmi place foarte mult: când sarea este pronunțată, când tahini nu-i dominat de celelalte arome, când bucățile de fistic tocat sunt multe. Când este foarte dulce ori ciocolata cochilie prea tare, sunt iară-n tabăra indiferenților.
Ingrediente pentru 24 de bomboane (400 de grame):
- 150 grame ciocolată albă
- 1 lingură de ulei
- 50 grame kataifi
- 15 grame unt
- 40 grame tahini
- 100 grame pastă de fistic
- 20 grame fistic tocat
- un praf de sare
Preparare bomboane cu ciocolată, kataifi și pastă de fistic
1. Întâi am pregătit decorarea. Am diluat foarte puțin colorant gel cu alcool.
2. Deși tăițeii erau ușor prăjiți din fabrică, am ales să-i mai rumenesc. Într-o tigaie cu fund dublu am pus kataifi și untul. La foc mic amestecând cu atenție i-am prăjit până au devenit aurii. I-am lăsat la răcit.
3. Am topit pe baie de aburi ciocolata amestecată cu ulei. Am adăugat câte o linguriță de ciocolată topită în fiecare spațiu al formei și l-am tapetat cu ciocolata. Am lăsat forma la frigider, câteva minute, până ciocolata s-a întărit.
4. Timp în care am tocat fisticul și l-am adăugat peste tăițeii răciți.
Am mai pus tahini, un praf de sare și pasta de fistic. Am omogenizat amestecul.
5. Am umplut cochiliile de ciocolată cu câte o linguriță de compoziție tăiței-fistic.
6. Le-am acoperit cu încă o linguriță de ciocolată topită pe aburi și le-am lăsat la frigider spre întărire. Repede se întâmplă procesul.
7. După întărirea ciocolatei am scos ușor din forme fiecare bomboană.
8. Le-am păstrat la rece în cutii închise etanș.
ALTE MENȚIUNI
- Am pornit de la rețeta Oanei pentru Ciocolata Dubai ACEASTA;
- În varianta de la care am plecat, ciocolata era montată ca tabletă, într-o formă de chec din silicon (22x8 centimetri);
- Deși eu am numit ingrediente speciale kataifi și pasta de fistic, pentru ambele există rețete pentru pregătit acasă. Tahini se găsește la Lidl în toate zilele la raionul de conserve. Există și pentru acesta versiunea de pregătit în casă. Tot din Lidl am cumpărat și fisticul decojit;
- Am cumpărat esență de fistic, uneori am folosit-o. N-am observat nicio îmbunătățire a aromei umpluturii;
- Am mai testat bomboanele cu ciocolată neagră sau de lapte. Preferata mea este combinația 75 grame neagră cu 75 grame ciocolată de lapte. Versiunea albă este cea mai dulce dintre toate;
- Am uitat de câteva ori să adaug sarea. Mult i-am simțit lipsa!
- Întâia dată când am obținut bomboanele, am pictat cu argintiu și auriu formele;
- Au ajuns pe uliță, ziceam că n-or trecut testul fiului, ș-or fost extrem de apreciate. Pentru mine petele de culoare au fost cam pline;
- Când am repetat cu auriu, am folosit pensula trecută prin colorant gel amestecat cu alcool pentru a stropi ușor forma. Mi-a plăcut mult produsul final!
- Am găsit poza aceasta. Uitasem că le-am mai mâzgălit și cu ciocolată albă.
Am topit pe aburi puțină ciocolată albă. Am turnat-o într-un poș. Am tăiat un colț foarte mic al poșului și am decorat formele.
- Avem o mătușă care pregătește pentru vânzare tăiței de casă. Pentru ziua ei am încercat să decorez bomboanele cu tăiței. Din păcate, i-a acoperit ciocolata. Ar fi trebuit să montez bomboane simple și tăițeii să-i lipesc ulterior cu ciocolată topită.
- Prima dată când am verificat colorantul albastru, aveam nevoie de bomboane pentru a decora tortul cu Stitch, am făcut cadou ciocolata într-o cutie de tablă sub formă de căsuță. Am stropit formele cu mai mult colorant, care nu a apucat să se usuce până am umplut formele;
- Au completat minunat decorul tortului ș-or fost extrem de apreciate. Aș fi spovedit că degustătorii au avut acces și la produsul original, dar îi făr de importanță când din iubire îmi ridică statui multe.









Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu