marți, 8 aprilie 2014

Bomboane din griş învelite-n ciocolată




No, n-am nicio obsesie privind bomboanele. Că amu neg asta e absolut nesemnificativ. Din 7 reţete 5 îs de bomboane?! Vă spui, coincidenţă şi atât!

Tare-mi mai sunt dragi unele dintre reţetele zambetane! Biluţele din griş născute iniţial pentru a diversifica torturile de post  şi abia apoi ca bomboane delicioase fac parte din categoria aiasta de care-s tare mândră.






Spre desăvârşire le-am glazurat cu ciocolată. Pân la urmă matriţa căreia-i acordam două utilizări pe an am folosit-o de 5 ori în câteva zile. Ptiu, să nu-i fie de deochi că mai am nişte gânduri pascale dulci pentru ea!

Pentru 30 de bomboane:
- 200 ml lapte de soia
- 60 gr griş
- 50 gr zahăr
- coaja rasă de portocală
- 1 zahăr vanilat
- 2 tablete ciocolată amară - 160 gr

Toate ingredientele, făr de ciocolată şi portocală,  amestecate bine le-am pus pe foc mic pân la-ngroşare. Am adăugat răzătura de portocală. Compoziţia aceasta am lăsat-o să-i treacă olecuţă căldurile .
Am topit ciocolata pe aburi şi am acoperit formele cu un strat subţire. Le-am lăsat 5 minute la frigider,  le-am umplut cu griş şi le-am acoperit cu restul de ciocolată topită.








Pentru că stratul de ciocolată pe ici, pe colo fu prea subţire am avut şi câteva defecte. Le-am mâncat primele.

La fel voi glazura jeleurile de casă. Cândva.


4 comentarii:

  1. Par tare deliciose, crocante la exterior si moi in interior ca si cum sunt pline de crema...o idee fantastica pt dulciurile de post.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt minunate, Irina! Abia aştept să le repet de frupt. S-o anulat postosu tău?

      Ștergere
  2. Ce idee frumoasa si delicioasa pentru un dulce de post.Cu asa bunatati sa tot fie post in fiecare zi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, postul e atât de departe de ce meşterim noi pe aci:)

      Ștergere