vineri, 25 aprilie 2014

Biscuiţi decoraţi cu fondant





Reţeta biscuiţilor cu marţipan o am de pe blogul doamnei Laura Laurenţiu.
Din momentul în care am găsit-o,  decembrie 2012, am pregătit-o la fiece Paşte or Crăciun.
Pe zambetania există deja în varianta decorată cu royal icing anu trecut.



 Pe aceea îmi propusesem s-o desăvârşesc amu (mi-am cumpărat câteva materiale despre cum să lucrez cu glazura aceasta), dar royalul încă nu mi-i  drag.  Or îmi trebeau biscuiţi de oferit c-o căruţă de drag. Cum o ajuns  în dar biscuiţi nedecoraţi e o altă poveste.




Faţă de varianta lui 2013 am folosit marţipan de la Dr Oetker, atunci fu d' ăla belgianu minunat, dar s-o terminat stocu. Oricum, deşi e mult mai scump decât cel ce se vinde pe siteuri la kilogram,  e şi mult mai aproape de pasta de migdale. Eu am avut noroc să găsesc la juma de preţ când s-o lichidat Realul.





Dedicaţie specială pentru Tori şi Irina care simultan m-au trimis la modelul acesta splendid  de ou decorat c-o zambilă  (pe care nu l-am reuşit identic doar pentru că nu mi l-am amintit în detaliu).  Şi eu care credeam că internetul ăsta e infinit.


Desigur nu putea lipsi  rozul cu ghirlande. Fu la ou, la tort şi amu la biscuiţi. Deja-l mai am în cap într-o nouă variantă pentru ziua mamei.




E grozav la biscuiţii ăştia  că trebe pregătiţi cu multă vreme înainte, nu în săptămâna cu drobu, pasca şi cozonacii. Io nu reuşesc niciodată asta, dar tot grozav e! Bine, io nici nu fac drob, pască or cozonaci.


Aci se sfârşesc postările "decorate".
De luni lichidez restanţele cu rulada  aperitiv şi-ncep o nouă categorie de reţete care sper să aiba o viată mai lungă decât toate celelalte abandonate după  primul episod.

5 comentarii:

  1. Cand ai avut timp si pt biscuiti???? Au iesit f frumosi. Chiar vroiam sa te intreb acu ceva vreme de martipanul de la real, ca nu aparea in nici o reteta :-)
    Multumesc de dedicatie, tot ce n am reusit eu sa fac sarbatorile astea ai facut tu asa ca simt ca sunt bifate si la mine :-) :-) :-) :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina, reteta asta e musai de bifat o data-n viata macar:) Martipanu fu cu destinatia biscuitii astia de aia nu mai aparea:)) Dar pe zambetania mai e o reteta cu bomboane martipanate aci
      http://zambetania.blogspot.ro/2012/02/bomboane-decorate.html

      Ștergere
  2. Ma simt magulita de cite ori imi mentionezi numele in comentariile tale,(eu nu tin neaparat tu stii ca esti prietena mea de sufle),iti multumesc pentru dedicatie si chiar daca uneori sint f ocupata sa-ti scriu ,stii ca beau cafeaua cu tine in fiecare dimineata virtual.Ai,, crescut '' f mult in creatie si asta se vede,deci si perseverenta e un mare secret al succesului.Sint f incintata de tot ce vad si imi place sa te urmaresc,iti urez succes si multa inspiratie .Imi place f mult tortul pt Paste ,ouletul,da f bine pe alb,scoate in evidenta ghirlanda de flori ma tenta sa-l fac pt o comanda dar era provocarea prea mare si timpul de incercari prea scurt.Te pup si te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tori, sa nu pleci pan nu mai postez io ceva pentru tine! Bine?

      Ștergere
  3. TE anunt cind plec si daca plec tot ne intilnim pe net stai linistita!

    RăspundețiȘtergere