sâmbătă, 24 august 2013

Tort cu accesorii




Nu le-am reuşit pe toate cele ce le gândisem, nici măcar toarta genţii, dar e un tort curat şi-i mare performanţă pentru mine neîncărcatu ăsta.


Fu prima zi a atelierului dulce. Marea mea temere că cele 4 scaune împărăteşti din bucătăria mov îs de neajuns pentru prima grupă fu nedovedită. În zori, o  ajuns  doar Anda. În cele patru ceasuri am avut vreme de poveşti pe îndelete. M-am intersectat iară c-un om minunat. Parcă toţi umblă pe drumurile mele în ultima vreme!

Anda o venit cu gândul s-o luminez pentru acasă unde o aştepta un tort ce se vroia cu Fulger. Atâta am lămurit-o că am trecut printr-un altul cu maşinuţe, apoi cu trenuri ca să ne oprim la familia Flinstone. Am mare încredere că-l vei reuşi minunat, Anda! Ce dacă e primul tort?! La mine se apropie de-o sută şi ai văzut ce frumos l-am îmbrăcat şi c-un pliu care n-avea ce căuta p' acolo, bănuţii din a noua încercare n-au mai căzut, dar nici n-am mai verificat de-s pe poziţii, o latură e mai înaltă doar pentru că între timp i-o picat din cap capacu ce trebea să-l asambleze la acelaşi nivel, d'astea neimportante.


E un tort la care am lucrat 10 ore, jumate din ele la geantă, jumate din jumate la toarta genţii ce m-o-nfrânt nemilos. N-o ieşit şi atât!


Tortul are 3 kilograme decorat, geanta toată din pastă de zahăr are vro juma de kil,  ca orice altă geantă de fumeie serioasă! L-am asamblat în cratiţa de 22 cm şi are blaturile 1 şi 3 Kinder, blatul 2 pandişpan şi cremă de lămâie.

Mi-a plăcut grozav să-l lucrez, aşa cu toate chinurile facerii!

Să las p'aci şi de ce am meşterit 100 de bănuţi care puteau lipsi. Când am făcut prima pastă de zahăr mi-am imaginat că-i trebe juma de pachet de cacao pentru a obţine crem. Îi trebe un vârf de linguriţă de mai are cineva aceleaşi presupuneri! Deci, aveam o doză de PDZ ce trebea aruncată. D' aia şi cercurile pe care-s literele îs tot ciocolatii deşi tare bine le prindea roz şi apoi  litere închise.

Să vedem ce predau la atelierul de săptămâna ce vine, care tot pe un tort se va desfăşura şi tot sub  genericu "nu ce face Maria, ci ce zice Maria!"

Îs ostenită ca după orice altă tortuleală consumatoare de energii şi-s zâmbet pentru bucuria cu care fu predat în primire. Amu aş începe meşteritul unuia nou! Da' bine că n-am! O să beu o bere ş-o să scriu pentru mâine povestea orezului fermecat.

L.E.

Irina mă întreba care-i ingineria genţii ş-am zis să completez aci.
Eu, aşa cum deja am scris, interiorul l-am făcut din PDZ, ceea ce nu recomand. Cel mai simplu este de făcut din blat or chec. Mai exită variante  de salam cu biscuiţi or doar biscuiţi, pişcoturi de şampanie. Depinde şi cu câtă vreme înainte de servire se modelează.

Paşi:
1. Un dreptunghi din PDZ.
2. Bandă laterala pe 3 dintre laturi (excepţie latura pe care se va monta capacul genţii).
3. Banda dreptunghiulară pentru îmbrăcat geanta. Eu am întors capetele din stânga şi dreapta pentru a putea aplica peste împăturitura aceasta cusăturile.
4. Decupat partea care va fi faţa şi capacul genţii.
5. Cusutul, adică imprimarea dinţilor unui cuţit de unică folosinţă pe marginile încă moi de PDZ.
6. Bibilit detalii de margini închise şi pensulit cu luciu.
7. Toarta n-am fost în stare s-o reuşesc.

Mai simplu e cu poze, nu-i deloc complicat! Irina,  amu îi fac o geantă lu Hello Kitty la care lucrez  de n-am reuşit să explic!

10 comentarii:

  1. Tandafirul impecabil,imi place mult si ,,icadrarea in pagina",cit si posetuta lucitoare si ideea cu literele.Felicitari si tot inainte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuze ,m-am grabit si am scris gresit,acum rectific,,incadrarea ".

    RăspundețiȘtergere
  3. Tandafirul impecabil,imi place mult si ,,icadrarea in pagina",cit si posetuta lucitoare si ideea cu literele.Felicitari si tot inainte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,Tori!Dupa 55 de trandafiri ai tai, am gasit la 56 solutia. Toate petalele au fost uscate separat si apoi montate. E un trandafir la care am muncit vro 2 ore.Impecabil nu-i:)

      Ștergere
  4. Fata, mie-mi plac bulinele cu litere ♥ Si-mi mai place tortul care, decsi pare foarte simplu, este foarte complicat :D
    Inca putin si ajungi unde trebuie :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi se pare ca bajbai foarte aproape de rezultatele cele faine Crisa:))

      Ștergere
  5. Mie imi place mult cum a iesit poseta, pare dintr-o piele moale :-) . Totusi eu nu inteleg cum ai facut trandafirul ala din PZD ca mie numa nu-mi iese. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina doar banutii si geanta sunt din PDZ, restul elementelor este din fodekor. Dar, la toate torturile mele din 2010-2011-2012 florile sunt din PDZ. Iti trimit pe mail un tutorial.

      Ștergere
  6. Mersi, astept tutorialul ca pt vineri am de facut un tortulet pt mami meu...vreau sa o surprind cu un super tort :-) ...sper sa reusesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am trimis Irina. Eu inca nu l-am reusit pe ăl mai grozav pentru mama in anii ăştia:) Abia astept sa-l vad, va iesi grozav!

      Ștergere