Astăzi, se aniversează un iubitor de astă reţetă.
Că nu s-o aliniat planetele din casa banilor pentru daruri reale, ca și-n emoţia anterioară, doară nu era să mă-mpiedic în așa detalii!
La mulţi ani, Iona!
Pân s-o mai rotunji suma anilor ce trec, ne-om și vedea, fi-ţi-ar drumul lin și cu rosturi!
Am pornit de la tortul făr de foc, origine a iubirii despre care taman ce-am scris.
Pentru că brânza și smântâna au avut alte calităţi acrii am multiplicat la infinit cantitatea de miere.
Am asamblat ingineria în tava pătrată cu dimensiunile 24x24cm .
Pentru blat:
- 100 gr stafide
- 200 gr mix fulgi de cereale (grâu, secară, ovăz, orz, porumb)
- 50 gr miere
- 100 gr unt moale
- 150 ml suc de portocale
Pentru cremoșenie:
- 500 gr brânză de vaci
- 500 gr smântână grasă
- 100 gr miere de albine
- 50 ml zeamă portocale
- 2 plicuri de gelatină
- un praf vanilină
Simplu, rapid:
- pentru blat se amestecă toate cele și se întind uniform în tavă
- gelatina se pune la înmuiat în sucul de la portocala, apoi pe baie de aburi la topit
- în blender se mixeaza brânza, smântâna, mierea, vanilina și, la final, se adaugă gelatina
- se toarna peste blat și se lasă la frigider un ceas
- se decupează/taie și se decorează cu fulgi de cereale, portocală confiată, fructe proaspete.
La mine fură vro doua zile mic dejun servit cu cerealele ca parte superioară și atât.
yummyyy...
RăspundețiȘtergereBun venit pe zambetania, Coco!
Ștergere