joi, 1 august 2013

Desert cu brânză și cereale



Astăzi, se aniversează un iubitor de astă reţetă.

Că nu s-o aliniat  planetele din casa banilor  pentru daruri reale, ca și-n emoţia  anterioară, doară nu era să mă-mpiedic  în așa detalii!

La mulţi ani, Iona!

Pân s-o mai rotunji suma anilor ce trec, ne-om și vedea, fi-ţi-ar drumul lin și cu rosturi!









Am pornit de la tortul făr de foc, origine a iubirii despre care taman ce-am scris.

Pentru că brânza și smântâna au avut alte calităţi acrii am multiplicat la infinit cantitatea de miere.


Am asamblat ingineria  în tava pătrată cu dimensiunile 24x24cm .

Pentru blat:
- 100 gr stafide
- 200 gr mix fulgi de cereale (grâu, secară, ovăz, orz, porumb)
- 50 gr miere
- 100 gr unt moale
- 150 ml suc de portocale

Pentru cremoșenie:
- 500 gr brânză de vaci
- 500 gr smântână grasă
- 100 gr miere de albine
- 50 ml zeamă portocale
- 2 plicuri de gelatină
- un praf vanilină

Simplu, rapid:
- pentru blat se amestecă toate cele și se  întind uniform  în tavă
- gelatina se pune la  înmuiat  în sucul de la portocala, apoi pe baie de aburi la topit 
-  în blender se mixeaza brânza, smântâna, mierea, vanilina și, la final, se adaugă gelatina
- se toarna peste blat și se lasă la frigider un ceas
- se decupează/taie și se decorează cu fulgi de cereale, portocală confiată, fructe proaspete.


La mine fură vro doua zile mic dejun servit cu cerealele ca parte superioară și atât.


2 comentarii: