Categoria mari
eşece de succes se extinde astăzi cu batoanele ciocolatoso-cocosoase dăruite
mamei de Sf Ilie.
Am pornit de la
reţeta Crisei de batoane Bounty.
Am ratat-o din
start înlocuind fulgii de cocos uscaţi cu unii proaspeţi.
Cum am dres-o?!
Pentru 20 de buc (7x3x2cm):
- 50 gr zahăr
- 50 gr unt
- 100 ml frişcă lichidă
- 175 gr lapte praf
- 175 gr fulgi de cocos proaspeţi
- 100 gr fulgi uscaţi
- 250 gr ciocolată amară
- + 35 gr stafide
Am pornit ca la reţeta iniţială cu frişca, untul şi zahărul pe aburi până la topirea celui din urmă.
După această
operaţiune, am adăugat fulgii pregătiţi dintr-o nuca cocosoasă, exact ca aci.
Mi-am imaginat ce
grozav e gustul final cu fulgi proaspeţi ( 2 lei am dat pe nucă şi am avut o recoltă de 350
gr fulgi).
Din păcate, ceea ce trebuia să fie o compoziţie
modelabilă la mine o fost un sos cu fulgi pe care am încercat să-l dreg cu
lapte praf, mult lapte praf! Când am epuizat toate stocurile de lapte, am
cumpărat şi fulgi uscaţi. În jumătate de compoziţie am adăugat stafide. Le
văzusem io incompatibile cu restul celor albe, da’ aveam pofte de ostoit.
Nici atunci nu fu cu putinţă de întins foaie cum era la
blog, aşa că am lăsat totul la rece vrun ceas. Abia după am putut modela batoane,
pe care iară le-am lăsat în frigider o vreme.
În ciocolata topită trebe
tăvălite. Imediat după modelare le-am împrăştiat cu totul în ciocolată, nu
le-am mai putut scoate, şi după a doua îngheţare tot greu le-am putut acoperi
ciocolatos. Într-un final, le-am decorat cu ciocolata în seringă şi ciufulită cu o
scobitoare.
Mi-ar fi plăcut să fie netede ca ale Laurei or Crisei, da-mi
fu imposibil.
Le-am adăugat cele câteva margarete din pastă de zahăr
pregătite pentru tortul mamei abandonat.
Că au avut mare succes, nu mai scriu! Până şi eu m-am
obişnuit cu regula ratatelor răsunătoare-n laude.
Ma omori! Cum reusesti tu sa ratezi o reteta asa simpla, sa o dregi cu altceva si apoi sa primesti laude???? :)) Soro, nu era mai simplu sa te tii de reteta? :D
RăspundețiȘtergereOricum, ti-au iesit faine de tot! Felicitari! :*
Crisa, era mai simplu de nu era asa de complicat:))) Nici nu mi-am imaginat ca de-nlocuiesc uscatii cu proaspeti dau totul peste cap. Oricum, o refac pe originala ta, grozava reteta!
Ștergere