Reţeta de bază, cea de la care pornesc alte combinări pentru
deserturile de post, este negresa. De astă dată, am folosit cireşe
confiate şi fulgi proaspeţi de cocos (rămaşi de la laptele de cocos pregătit pentru brioşele cu dovleac, vor apare-n zilele următoare ).
Pentru 8 brioşe mari (7 cm
diametrul):
- 200 +50 ml apă minerală
- 50 gr stafide + esenţă de rom
- 50 gr cacao
- 1 banană
- 2 linguri gem (de struguri făr de zahăr avui eu)
- 2 linguri cu vârf pesmet
- 150 gr fulgi de cocos
- 2 linguri ulei
- 50 gr făină
- 1/2 plic praf de copt
- cireşe confiate – 16 buc
- 80 gr ciocolată neagră pentru glazură
Cât le pregătim pe toate cele lăsăm stafidele la înmuiat în esenţă de rom
şi 50 ml apă minerală.
Restul de apă, banana, gemul, cacao, cocos, ulei, pesmet le punem la
blender. După pasare adăugăm stafidele, făina
şi praful de copt, le omogenizăm bine cu o lingură. Eu adaug făina până
când am un aluat gros de clătite. În hârtiile speciale de brioşe aşezăm câte o
cireaşă, turnăm compoziţia de negresă.
Am copt 400 de minute la foc mic în cuptorul în prealabil încins, până când
nu se mai lipeşte de scobitoare.
După răcire am turnat ciocolata topită amestecată cu 3 linguri de apă, am
aşezat câte o cireaşă şi am presărat fulgi de cocos.
Ca la fiecare alt 19 noiembrie trecut postoasele sunt preferatele tuturor.
Anul acesta am pregătit doar brioşe
cu dovleac şi cireşe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu