joi, 9 august 2012

Jeleuri din sirop de brad


 Reţeta aceasta este prima programată a fi publicată în zilele ce voi lipsi.

Când am pomenit,  la desertul cu piersici,  despre siropul de brad căpătat de la Bicaz n-am mărturisit că nu-l poci bea cu apă sau alte soiuri  curgătoare d’astea.
Ce să fac în aste condiţiuni cu el,  dacă tot îmi fu dăruit cu mare bucurie?!


O cale se văzu la desertul cu piersici unde o înlocuit,  cu rezultate finale spectaculoase,  menta.
Cea de a doua cale este cea de amu, a jeleurilor.
Un alt treilea drum s-ar putea să nu mai aibă, că-i pe sfârşite semikilu căpătat!

Pentru aprox. 500 gr jeleuri:
-         25 gr gelatină (vegetală,  de se posteşte) + 100 ml apă
-         100 ml sirop de brad +100 gr zahăr, brun fu al meu
-         zeama de la o lămâie, verde fu la mine

Ingineria:
-         peste gelatină am turnat apa şi am lăsat-o vrun sfert de ceas, cât m-am ocupat de sirop,  să se înmoaie;
-         siropul şi zahărul le-am pus la foc mic, după primul clocot şi topirea zahărului am turnat lămâia,  au mai fiert vro 5 minute;
-         în siropul fierbinte am turnat gelatina înmuiată şi am amestecat până la topirea ei;
-         le-am turnat într-o formă acoperită cu folie;
-         după răcirea completă le-am lăsat în frigider o noapte, cel puţin 4 ceasuri de n-aveţi nopţi pentru asta;
-         am decupat cu forma de fursecuri trecută prin apă rece, am tăvălit decupatele prin zahăr şi gata.

 Răcoroase, topitoare, aromate, mi-nu-na-te!

 P.S. am uitat la pâinea cu porumb să mulţumesc furtunii care mi-a adus în viaţă o bucată de scândură dintr-o bancă, mulţumesc! Dovada că de-ţi doreşti ceva cu adevărat, întreg universul va complota să ţi se întâmple! Universule, de-i posibil, trimite-mi una mai lată! Şi, de nu îndrăznesc prea mult, lasă-mi-o la Baumax!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu