De ziua Sf. Petru şi Pavel, zi de post cu dezlegare la peşte, am pregătit dovlecei cu ton.
Cartofi copţi (cea mai bună variantă) or fierţi zdrobiţi, ceapă verde călită, mărar n-am avut, ton din conservă în suc propriu.
Am tăiat dovleceii în jumătăţi şi i-am scobit, i-am umplut cu pasta de cartofi, i-am acoperit pe fiecare cu felii de lămâie, ceapă roşie, cuburi de roşii, toate trecute prin ulei.
I-am copt în supa cremă făcută din miezul roşiilor şi al dovleceilor, zeamă de lămâie, apă.
Posibil să fie una dintre cele mai grozave reţete pentru umplere dovlecei! Rusoaicele mele, de care ziceam la cei cu hrişcă, foloseau pasta aceasta de cartofi-ceapă-verdeaţă, pentru umplere gogoşi, cum eu is de vro 4 ani far de placinte cu carne, de nu uit, cu ton tre sa fie grozave!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu