marți, 3 iulie 2012

Dovlecei umpluţi cu ton


     De ziua Sf. Petru şi Pavel, zi de post cu dezlegare la peşte, am pregătit dovlecei cu ton. 
Cartofi copţi (cea mai bună variantă) or fierţi zdrobiţi, ceapă verde călită, mărar n-am avut, ton din conservă în suc propriu. 
 Am tăiat dovleceii în jumătăţi şi i-am scobit, i-am umplut cu pasta de cartofi, i-am acoperit pe  fiecare cu felii de lămâie, ceapă roşie, cuburi de roşii, toate trecute prin ulei. I-am copt în supa cremă făcută din miezul roşiilor şi al dovleceilor, zeamă de lămâie, apă.

 
De n-ar fi fost post puneam în interior bastonaşe de caşcaval or ou, exact ca la rulourile cu ton.

Posibil să fie una dintre cele mai grozave reţete pentru umplere dovlecei! Rusoaicele mele, de care ziceam la cei cu hrişcă, foloseau pasta aceasta de cartofi-ceapă-verdeaţă, pentru umplere gogoşi, cum eu is de vro 4 ani far de placinte cu carne, de nu uit, cu ton tre sa fie grozave!
 
 
Chiftelute, clatite, placinte, ce de combinatii fabuloase nasc dovleceii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu