miercuri, 26 octombrie 2011

Coş din pastă de zahăr


Am găsit pe blogul  Liviei coşul pe care mi-l doream pentru un tort, am întrebat-o cum se împleteşte, mi-a răspuns, iaca tutorialul:
1.
Vasul a cărui formă o va avea coşul nostru
2.
Îl acoperim cu folie de aluminiu
3.
Apoi, peste folie pasta de zahăr. Ceea ce eu nu am făcut, trebuia!, partea de pastă care rămâne bază a coşului să fie ceva mai groasă. Am avut mari emoţii că-i va ceda fundul sub greutatea recoltei de toamnă!


4.
Peste pasta de zahăr lipim cu apă bastonaşe rotunde, la distanţă egală pe toată suprafaţa 
5.
Tăiem fâşii egal de late şi lipim, tot cu apă, pe spaţiul dintre trei bastonaşe
6.

Apoi, pe rândurile rămase libere. Vorbele sună a inginerie complicată, sper ca pozele să vă lumineze cât e de simplu.
7.
Şi repetăm până la capătul coşului.
8.
Am împletit un şnur în două pentru baza coşului şi l-am lipit.
Atenţie, suportul din porţelan, care a fost baza construcţiei, nu a fost scos! Va sta câteva zile până  când pasta este uscată bine, altfel se şubrezeşte şi chiar prăbuşeşte:)
9.
Tot un şnur împletit în două am lipit şi la gura coşului.

Mare, mare bucurie am avut să lucrez coşul. Eu l-am făcut în vro 8 ceasuri. Cum mi-i gând să-l repet în daruri de Mihail şi Gavril, vro 5 bucăţi, nu voi mai avea luxul acesta al timpului:)

Al meu a fost alb pentru că-l gândisem pictat în  cacao dizolvată, exact ca la tortul butoi, cum însă culoarea mi-a ieşit foarte departe de nuanţa lemnului ce-o aveam în gând, o rămas alb.

Am mai văzut unul, nu-l găsesc acum, alb cu bastonaşele galben, foarte frumoasă combinaţie!

Ca şi atunci când am făcut prima dată coşuleţele din ciocolată, sunt extrem de încântată de rezultat şi abia aştept noi momente favorabile repetării !

2 comentarii:

  1. DEOSEBIT!!!!!ce ne-am face fara tine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper ca ai ajuns Tori si la cele in doua culori, care-s minunate!

      http://zambetania.blogspot.ro/2011/11/cosulete-din-pasta-de-zahar.html

      Ștergere